Bjorn Wielockx

Soms moet je als redacteur eens lukraak een promo uitkiezen. Het helpt om je muzieksmaak te verbreden. Puur op basis van het artwork heb ik gekozen voor de Zweedse deathmetalband Deranged. Al sinds 1991 staan de mannen garant voor staalharde pikzwarte muziek. Met Struck By A Murderous Siege brengt de band zijn negende album op de markt. Zonder enige kennis van de band begin ik aan deze ontdekkingstocht.

Vanaf de eerste seconde zit je in de sfeer die zo’n veertig minuten aanhoudt. Snelle drumlijnen gaan gepaard met een wel zeer donkere vocal en ruige gitaarlijnen. Het geheel sprak me in eerste instantie niet zo aan. Door op de kleine dingen te focussen, zoals tempowisselingen, gitaarriffs, vocal switches en dergelijke begon ik de kracht van Deranged en misschien wel het deathmetalgenre te waarderen.

De zweden schuwen het niet om zwaar uit te halen met gitaargeweld. Zo hergebruiken ze meermaals leuke riffs waardoor je, wanneer je de muziek beter kent, er perfect op kan dansen. Tijdens Hello From The Gutters zal het publiek helemaal door de rooie kunnen gaan. De breakdowns, die het hardcoregenre zo kenmerken, vliegen je om de oren tijdens dit toch typisch deathmetalnummer.

Struck By A Murderous Siege was een plaat waar ik me in heb moeten vastbijten. Had ik deze plaat een week eerder gerecenseerd had de score lager geweest, daar ik nog wat gewoontes zocht op deze plaat en in het genre in zijn totaliteit. Deranged heeft ervoor gezorgd dat ik me toch eens moet gaan verdiepen in het deathmetalgenre. Uitstekend album.

Tracklist:

  1. The Fail Illusion Of Osteology
  2. Hello From The Gutters
  3. Reverent Decomposition
  4. Shivers Down Your Broken Spine
  5. Cold Icy Hands
  6. Struck By A Murderous Siege
  7. Toy Box Torture Chamber
  8. Undead Instrument By Grim Ascendancy

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X