Concert nieuws: Simo treedt op in Gent
Bart Van Gestel

De fans van het Amerikaanse Simo die zin hebben in een avondje southern rock moet dit berichtje zeker verder lezen. De band komt namelijk naar België dit najaar!

Simo treedt op donderdag 10 november in de Gentse Charlatan en op vrijdag 11 november in Deux Ours, te Nandrin. In 2015 gaf de band uit Nashville zijn eerste concert in de Ancienne Belgique als opening act voor Beth Hart. In april 2015 kwam Simo terug naar Europa en gaf de band bij ons twee krachtige en intense concerten, onder meer in de Spirit of 66. Afgelopen zomer speelden ze nog een uitverkocht concert in de Oostendse rockkroeg Bada Bing. Simo bestaat uit drie leden: JD Simo (zang & gitaar), Elad Shapiro (bas), Adam Abrashoff (drums). De opnames van hun album Let Love Show the Way verliep heel anders dan verwacht en zeker anders dan de plannen van hun label Mascott. Toen de band naar de studio trok voor wat extra nummers, voor een deluxe edition, namen ze mede onder invloed van sound engineer Nick Worley maar liefst twaalf nieuwe songs op in minder dan 48 uur en dat werd hun album. De eerste songs die reeds goedgekeurd werden door het label werden niet weerhouden door de band, doch alle extra songs selecteerden zij zelf voor hun album Let Love Show the Way. Hun single Stranger Blues is een mix van jazz en blues, met psychedelische invloeden en R’n’B-accenten.

Simo - Charlatan Gent

Simo – Charlatan Gent

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X