Sebastiaan Schabon

Lowrider is een Belgische rock/popgroep. Niet iets wat je meteen op onze site zou verwachten, ware het niet dat deze band een soloproject is van Triggerfinger-bassist Paul Van Bruystegem, en die band staat al eens bekend voor wat steviger werk. Met zijn debuutalbum Lowrider waagt hij ook de grote sprong richting eeuwige roem.

Dit debuutalbum bevat zeventien tracks vol stevige rock/popmuziek. Het valt mij eigenlijk best zwaar als metalfan om het genre rock/pop te moeten aanhoren maar de muziek klinkt wel ongelofelijk aanstekelijk. Tracks zoals Ride Low of Box! Box! Box! klinken stevig en je merkt ook meteen waar Van Bruystegem zijn inspiratie vandaan haalt, veel van zijn carrière bij Triggerfinger en ook van alle grote namen uit de rock/popscène. Een smeltkroes van bands kan je hier terugvinden met een eigen draai.

Verder is er niets nieuws te vinden op deze plaat: het hele album bevat spijtig genoeg weinig variatie op dat vlak. Als je al 40 jaar in de muziekwereld leeft en je maakt dan zo een album, sorry maar dan ben je niet goed bezig. Bij Triggerfinger maakt hij zeker en vast betere muziek, maar wat Van Bruystegem hier uit zijn hoed tovert zal slechts een zeer beperkt aantal metalfans kunnen bekoren. Het is meer mainstreammuziek en daarom zal de band beter passen op een festival als Rock Werchter dan op pakweg Graspop.

Nee, deze plaat is niets voor de metalwereld. Alhoewel de muziek bij momenten stevig en aanstekelijk is, valt hij moeilijk te verteren. Mensen die al eens graag naar rustigere muziek luisteren zullen geen probleem hebben met Lowrider, maar voor de echte metalfan is dit een miskleun geworden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X