Sebastiaan Schabon

Deathcult uit Zwitserland kennen we van zijn vorig jaar gereleasete demo Demo 12. Nu zijn ze terug met een volwaardig album dat de titel Beasts Of Faith meekreeg. Genregewijs proberen deze heren het te maken in het deathmetalwereldje en om de veroveringstocht voort te zetten hebben ze deze keer negen tracks voorzien.

Een van die tracks die vrijwel onmiddellijk in het oog springt is Discreate Homunkulus. Geen flauw idee wat een Homunkulus voor iets is, en de zoekmachines op het internet helpen me ook niet bepaald verder. Dan maar eens luisteren naar de muziek waarbij je vrijwel direct in de duistere sfeer wordt gezogen die over het album hangt. De death metal is loeihard en onvervalst met de genretyperende rauwe, uit de diepste krochten van Moeder Aarde gekomen zang. Niets nieuws aan de horizon zou je dan denken, maar dat mag ook wel eens. Het stikt al van de bands die een eigen twist geven aan de muziek dus als Deathcult dan eens zoals de groten wil doen, dan is dat prima.

Maar er is meer op deze plaat dan alleen een Homunkulus (ondertussen ben ik er nog altijd niet achter gekomen wat dat voor een wezen of ding is). Zo is er het meer dan uitstekende Hammer of Golgotha, een krachtige titel en een al even krachtig nummer. Het is death metal van hoog niveau die niet vernieuwend maar tegelijkertijd ook niet afgezaagd klinkt. Met hun vorig jaar uitgekomen demo bewezen de heren al dat ze een zeker talent bezitten en dat talent trekken ze dus nu door op Beasts of Faith.

Het besluit luidt als volgt: Deathcult zal met Beasts of Faith geen al te hoge ogen gooien, maar ze laten wel merken dat ze een neus hebben voor de betere death metal. Diegenen die hun ziel al hebben verkocht aan dit genre zullen dus zeker geen probleem hebben met deze plaat.

Tracklist:

  1. Barren Land
  2. Beasts of Faith
  3. Hammer of Golgotha
  4. Death In July
  5. A Foul Glint
  6. Discreate Homunkulus
  7. The Sick Within
  8. Evil Dead
  9. An Accurst Procession

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X