Rotthier Peter

Oktober is blijkbaar de najaarsmaand om nieuwe cd’s op de markt te gooien. Op de redactie zijn we de laatste weken overspoeld met nieuwe releases en dat betekent voor de desbetreffende bands dat ze op een of andere manier er moeten in slagen om de journalist die hun kleinood in handen krijgt te overtuigen van hun kunnen. Het Roemeense melodieuze symfonische rockgezelschap Scarlet Aura weet alvast de eerste klip te omzeilen met de foto’s van zijn blonde zangeres Aura Danciulescu. Als haar stem net zo mooi is als de dame zelf, dan belooft Falling Sky, hun tweede volwaardige album alvast niet onopgemerkt te blijven.

Vanaf de eerste noten van opener Immortal In Your Eyes bevestigt de dame alvast over een fantastische stem te beschikken die onmiddellijk weet te imponeren. Het nummer zelf is ook compositorisch een lust voor het oor en bevat zelfs progressieve elementen waarmee de verwachtingen voor de rest van het album zeer hoog zijn.

Helemaal worden die niet ingelost, want de nadruk in de composities die manlief Mihai Danciulescu componeert, leggen vooral de nadruk op het melodieuze. Hij weet echter perfect de zangcapaciteiten van zijn eega in te schatten, zodat zij het hele album lang de sterren van de hemel kan zingen. Vocaal is Aura op geen enkel foutje te betrappen en laat ze een regenboog aan diversiteit horen op de songs van haar gitarist. Aura is zeker een aanwinst in het femalefrontedlegertje van de Europese metalscene. Er zijn weinig zangeressen die zo’n divers palet aan stemmen hebben en elke band die zo’n zuiver zingende frontvrouwe kan strikken, mag zich gelukkig prijzen.

Gitarist Mihai weet ook geregeld uit te pakken met leuke extra’s in de songs zoals het slotstukje van Chasing White Horses. De muziek van Scarlet Aura mag dan wel door het leven gaan als melodieus, gezapig is het in ieder geval niet. Het niveau is bijzonder hoog voor zo’n jonge band en het gros van de nummers herbergt een stevige heavy rock gitaarbasis.

Het absolute hoogtepunt van Falling Sky is de schitterende aanhef van de semi-ballad Silent Tears waarop Aura, begeleid door viool en piano, haar stem volledig tot ontplooiing komt. Daarna wordt het nummer iets te gewoontjes verder gezet wat de imponerende aanzet een beetje teniet doet. Gelukkig doet opvolger Shamaniac Eye je dat vlug vergeten. Met de intro van de song en sommige zangpassages van de blonde schone laat Scarlet Aura je duidelijk horen dat deze song over indianen gaat.

Scarlet Aura blijft tot de laatste noot verbazen zowel vocaal als muzikaal en weet melodieuze rock uit zijn keurslijf te halen zowel compositorisch als vocaal. Hopelijk houdt het huwelijk van de Danciulescu’s lang stand zodat we nog heel wat jaartjes kunnen genieten van het muzikale vuurwerk van het koppel.

Tracklist:

 1. Immortal In Your Eyes
 2. Colour Blind
 3. You’re Not Alone
 4. My Own Nightmare
 5. Chasing White Horses
 6. Falling Sky
 7. Silent Tears
 8. Shamanic Eye
 9. Fortune Teller
 10. Riding like The Wind
 11. Silent Tears (Radio Edit)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X