Sebastiaan Schabon

Ah, België. Het land van bier, Brusselse wafels, Luikse siroop maar zeker niet te vergeten: goede metal! Denk maar aan Evil Invaders, Channel Zero, Diablo Blvd en ga zo maar door. En sinds een aantal jaren verspreidt Dead End Path zijn death/thrash/metalcore en nog een boel andere genres vanuit “t Stad” (Antwerpen dus). Met Hypnotic Truth brengen ze een ep uit, die moet dienen als opwarmertje voor het nieuwe full-length album dat er aan zit te komen. Maar is het een goed voorsmaakje of niet?

Ja, dat is het zeker. Deze ep bevat in totaal drie nummers, en voor zij die Dead End Path nog niet kennen, is dit schijfje een perfecte kennismaking met de band. Het kwintet weet hoe hij de fans moet entertainen; luister maar eens naar titeltrack Hypnotic Truth. Zoals reeds gezegd in de introtekst, spelen ze een mengelmoes van verschillende genres, maar toch krijg je het gevoel dat de death metal er het sterkst doorkomt. Alleen al omwille van de zware, duistere riffs, maar ook omwille van de zang. Niet dat de zanger zijn stem verkracht ofzo, hij weet wel degelijk hoe hij die moet beheersen.

Voorts vind je op deze ep nog Heartshifter en Death Proof, die praktisch hetzelfde klinken als hun voorganger. Death metal boven, maar op deze tracks vind je wel een lichte thrashtoets en zelfs een heel lichte – als je goed luistert – metalcoretoets. Heel moeilijk om te vinden, bewust of onbewust erin gestoken, ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Daarvoor moeten we maar eens aankloppen bij de band.

Een meer dan prima ep is het geworden. Met deze drie nummers in het achterhoofd kunnen we met hoge verwachtingen uitkijken naar het volwaardige album van Dead End Path, dat volgens de band in april 2017 opgenomen zal worden. Op 8 oktober organiseren ze een releaseparty in Jeugdhuis Centraal in Mortsel. Eenieder die daar naartoe gaat, krijgt van de band een gratis exemplaar van de ep. Allen daarheen dus!

Tracklist:

  1. Hypnotic Truth
  2. Heartshifter
  3. Death Proof

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X