Tom Moons

Pixies is misschien niet de band die je verwacht tegen te komen hier op Amped-Up, al is er natuurlijk een geldige reden om dit album hier toch te bespreken. Deze alternatieve rockband werd bekend tijdens het einde van de jaren ’80 en het begin van de jaren ’90, waarna ze splitten alvorens in 2004 terug bij elkaar te komen voor een reünie. In 2014 bracht het nog met Indie Cindy zijn eerste album in meer dan twintig jaar uit, al bleek het helemaal niet te stroken met de verwachtingen van de critici en de fans. Zou de band dit beseft hebben en met Head Carrier terug een album gemaakt hebben zoals in de gloriedagen?

Head Carrier is in het algemeen een album dat veel beter is dan Indie Cindy. Pixies is teruggekeerd naar de aanpak van de gloriedagen en schrijft terug nummers op de oude manier: simpele nummers met een duidelijke structuur waar niet al te veel van wordt afgeweken met niet al te moeilijke en toch catchy riffs en zangpartijen. Een keuze die enkel toegejuicht kan worden en die zeker in de smaak zal vallen bij de fans en critici.

Het niveau van in de gloriedagen zal zeker niet meer behaald worden, maar toch weet Pixies met Head Carrier, Baal’s Back en Talent nummers te laten horen die zeker niet mis gestaan zouden hebben op deze klassieke albums.

Met Head Carrier vindt Pixies het wiel niet opnieuw uit, maar het is toch een mooie aanvulling op de toch al mooie discografie van de band. Fans van Pixies zouden dit album zeker een kans moeten geven!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X