Sebastiaan Schabon

Voor een goede portie blackened thrash metal moet je zeker en vast bij Vexed zijn. Deze band, afkomstig uit het Italiaanse Milaan, bestaat al sinds 1996 en heeft al enkele albums en ep’s op zijn palmares. Allereerst even voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet over de gelijknamige thrashband uit Toscane, dit is wel degelijk de blackened thrashformatie uit Milaan. Op 26 september was het weer raak want dan werd de nieuwste telg Legion Deathblood op de wereld gezet.

Death Order begint lekker rustig, maar dan komt de dieselmachine pas echt op gang. De band haalt alles boven wat hij in huis heeft en dat kunnen we alleen maar smaken. De snelheid is alleen te evenaren als je héél véél geoefend hebt en de gitaarsolo’s lijken wel meesterstukken. Daarbovenop komt nog eens de hoge zangstem van Mik, en je krijgt eigenlijk meer thrash dan black op je bord. Wat daarna volgt zijn nog eens elf tracks van hetzelfde kaliber. Snelheid en een hoge zang (die heel sporadisch eens de diepte in duikt) vormen de belangrijkste elementen van Vexed, die hier toch wel een meesterstukje weten neer te zetten.

Het tweede deel van het album is zo mogelijk nog beter met als hoogtepunt Die In Fire. Klinkt die titel je misschien bekend in de oren? Kan best zijn, het is namelijk een cover van het gelijknamige Bathory-nummer. Deze cover klinkt zoveel malen beter dan het originele, dat moet wel als je Bathory op een gepaste manier wilt eren. Maar nogmaals, de blackened kant van de muziek vind ik nauwelijks terug in de tracks. Niet dat dat zoveel hindert want de thrashkant is al meer dan voldoende. Het komt erop neer dat ze een blackened thrashmetalband zijn, dus dan mag er ook wel wat black in verwerkt zijn.

Afgezien van dit laatste minpuntje weet Vexed hier toch wel een sterk staaltje muziek neer te zetten. Legion Deathblood is verplichte aanschaf voor eenieder die thrash metal met een twist een warm hart toedraagt.

Tracklist:

 1. Death Order
 2. Necrogenesis V2
 3. Tenebrae Screaming
 4. Old Lady Nurser
 5. Elements
 6. Deathmageddon Clash
 7. Thrash and Bullshit Submission
 8. Die In Fire (Bathory – cover)
 9. Smoke, Cigarettes & Demons
 10. Infernal Serpent
 11. Bringers
 12. Godfather of Doom

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X