Bjorn Wielockx

Al sinds 2002 timmert de Amerikaanse grindore-hardcoreband Trap Them aan zijn weg naar de top. Vanaf vandaag ligt hun nieuwste schijfje, Crown Feral in de rekken. De mannen staan ervoor bekend om een unieke cocktail te serveren. Hardcore, grindcore, punk en black metal worden zonder problemen gecombineerd, wat leidt tot een uniek eindresultaat.

Met Crown Feral brengt Trap Them al zijn vijfde album op de markt. Toch is het pas het eerste werk van de Amerikanen dat ik beluister. Vreemd, aangezien de Amerikanen al met klinkende namen mochten touren. Napalm Death, Converge en Extreme Noise Terror om er maar enkele op te sommen.

Chaos is het beste woord om deze energieke mix te kenmerken. Verwacht je aan non-stop agressie die gepaard gaat met duistere gitaarlijnen die vaak naar een breakdown opbouwen. Toch mis ik enkele tempowisselingen in de muziek. Hierdoor klinken de nummers snel als hetzelfde waardoor een eerste luisterbeurt vaak begint tegen te steken.

Het is dan ook muziek voor geroutineerde liefhebbers in zowel het hardcore- als het blackmetalgenre. Beide genres komen pertinent aan bod waardoor je best een voorliefde voor beide hebt. Anderzijds kan je het ook gebruiken om dat ene onbekendere genre wat beter te leren kennen.

Deze Crown Feral is een plaatje dat je zijn tijd moet gunnen. Je zal misschien niet vanaf de eerste minuut verkocht zijn maar toch zal het je weten te triggeren waardoor je het later nog eens zult proberen. Tijdens die tweede en derde luisterbeurt ga je telkens weer net dat beetje meer interesse tonen waardoor je hun subtiele breakdowns en heerlijke riffs voelt aankomen. Vanaf dat momenten ben je helemaal gevallen voor Trap Them.

Tracklist:

  1. Kindred Dirt
  2. Hellionares
  3. Prodigala
  4. Luster Pendulums
  5. Malengines Here, Were They Should Be
  6. Speak Nigh
  7. Twitching In The Aurus
  8. Revival Spines
  9. Stray Of The Tongue
  10. Phantom Air

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X