Rotthier Peter

Het Oostenrijkse Darkwell trakteerde de mensheid op drie female fronted gothic metal releases in het begin van deze eeuw. Na hun tweede release, de mini  met de toepasselijke naam Conflict Of Interest werd zangeres Alexandra Pittracher bedankt voor bewezen diensten wegens muzikale meningsverschillen en vervangen door  Stephanie M. Na de release van hun tweede volwaardige album Metat(r)on in 2004 toerde de band nog een tweetal jaren rond en besloot dan om een break in te bouwen. Pas vijf jaar later, in 2012 werd er opnieuw over nagedacht om Darkwell nieuw leven in te blazen en in 2014 speelden ze een reünieshow op het Gothic Wave Treffen met opnieuw originele zangeres Alexandra Pittracher achter de microfoon. Met haar nam Darkwell het nieuwe album Moloch op dat verschijnt via het Duitse Massacre Records.

Muzikaal is er bij het Darkwell van 2016 niet echt veel veranderd ten opzichte van de Darkwell van tien jaar geleden. Muzikaal tappen ze nog steeds uit een vaatje van gothic met daarrond een stevig uit de kluiten gewassen metalsausje bovenop. Alexandra’s stem heeft nog niets aan kracht gewonnen en ze zingt nog altijd als een engeltje. Alleen zijn haar vocalen nog steeds vrij eentonig en zitten er weinig verrassingen in haar vocale prestaties.

Hoewel de andere muzikanten hun uiterste best gedaan hebben om ook muzikaal Darkwell te laten evolueren, stellen we vast dat elke song die we vorderen op Moloch meer en meer een heuse marteling wordt door die vrij eentonig zang. Alexandra mag dan zuiver zingen, als je als zangeres zelden of nooit uit je comfortzone stapt, kan je nauwelijks evolueren en hou je de evolutie van je band tegen.

Telkens opnieuw pakt Darkwell uit met een stevige veel belovende intro en telkens weer moet er gas terug genomen worden omdat Alexandra beperkt is in haar vocalen, iets dat helemaal tot uiting komt in Loss Of Reason, waar onze zangeres die comfortzone toch verlaat en helemaal door de mand valt.

Moloch is met andere woorden muzikaal een vrij sterk gecomponeerd album dat heel wat van zijn pluimen verliest door de egale zang van zangeres Alexandra. Jammer maar helaas, dit gaat buiten Oostenrijk en Duitsland niet echt potten breken.

Tracklist:

 1. Moloch
 2. In Nomine Serpentis
 3. Yoshiwara
 4. Fall Of Ishtar
 5. Save My Sight
 6. Bow Down
 7. Clandestine
 8. Loss Of Reason
 9. Im Lichte
 10. Golem
 11. Awakening
 12. Hope Unborn #2016 (Digipak Bonus)
 13. Midlife Crisis (Digipak Bonus)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X