Rotthier Peter

Het Zweedse Bulletrain is met What You Fear The Most toe aan zijn tweede album. Voor we verder gaan willen we de lezer die deze recensie begint te lezen naar aanleiding van het label dat bovenaan prijkt waarschuwen want in dit geval had er misschien beter AOR Hell als labelnaam gestaan in plaats van AOR Heaven. De brave AOR liefhebber is dus gewaarschuwd dat er in het vervolg van deze recensie expliciete taal kan voorkomen om dit vijftal en hun muziek te omschrijven.

Bulletrain speelt namelijk stevige en smerige sleazy heavy rock die onmiddellijk aanslaat als de opener Memory Lane door de boxen wordt gespuwd. De heren gaan op dat elan even verder om dan plots Fight With Me uit te spuwen. Wat een krachtig statement zetten ze hier neer. Sleaze rock een lichte hardcore toets meegeven, je moet maar durven. En wat nog leuker is, het draait nog goed uit ook. Fight With Me is alvast het eerste hoogtepunt op What You Fear The Most.

Na het ietwat zwakkere We Salute You, mag zanger Sebastian Sundberg zich weer helemaal uitleven in Feed The Fire, waar Motley Crue om de hoek komt kijken. Met Wet, Tired And Lonely gaan ze dan weer helemaal de glamtour op inclusief een ho! ho! ho! refreintje.

Bulletrain is een band die je telkens opnieuw weet te verrassen. Wanneer de griezelsong The Old Lighthouse aanvangt verwacht je de intro van de bijna verplichte ballad te horen. Het nummer ontpopt zich na de vrij lange intro tot een lekkere meezinger die langs alle kanten uit zijn voegen barst.

Ook op de titelsong Fear weten deze Zweden weer een totaal andere kant van hun muzikale kunnen horen. Ze blijven binnen een bepaald heavy stramien, maar bestrijken in de tien songs op What you Fear The Most, toch alle hoeken van de genres waar het voor hen muzikaal om draait.

Om af te sluiten trakteert Bulletrain ons nog op Far Away, de ballad die je bij zulke bands steevast mag verwachten. Ook hier weten ze ons weer op het verkeerde spoor te zetten want na de tweede strofe gaan ze een paar versnellingen sneller spelen en wordt Far Away een heerlijke mid tempo rocker om dan weer balladesk te worden en te tekenen voor het tweede hoogtepunt van dit album.

What You Fear The Most is een lekker album voor liefhebbers van hard rock, glam en sleaze metal. Bulletrain weet hoe ze deze muziek in sterke songs moeten gieten. Zanger Sundberg laat vooral tijdens de eerste songs af en toe een hoge noot liggen, maar dat mag echt de pret niet drukken. Zeker één van de ontdekkingen van 2016

Tracklist:

  1. Memory Lane
  2. Love Lies
  3. Can’t Get Away
  4. Fight With Me
  5. We Salute You
  6. Feed The Fire
  7. Wet, Tired & Lonely
  8. Old Lighthouse
  9. Fear
  10. Far Away

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X