Jurgen Callens

Tegenwoordig lijken we wel overspoeld te worden door Italiaanse bands die hun releases droppen. Zo krijgen we nu te maken met de hardrockers van Fake Idols, die vandaag hun tweede album Witness onder de mensheid brengen via Scarlet Records. Voor ons een nobele onbekende band, maar daarom niet minder interessant om eens onder de loep te nemen. Deze vrij nieuwe band (opgericht in 2012) mocht in het verleden namelijk al wat leuke supports verzorgen en wist op dit album enkele leuke gasten te strikken.

Ik wist meteen dat dit album me enkele luisterbeurten zou kosten om mee in het verhaal te krijgen van Fake Idols. De Italianen spelen namelijk een vorm van heavy rock die niet zo makkelijk te beschrijven en behappen valt. Aan de ene kant zou je retro-invloeden kunnen bespeuren, maar aan de andere kant klinkt alles dan ook weer redelijk modern. Zo hoor ik naast de retrozaken bijvoorbeeld ook sleaze, grunge en heavy rock passeren. Alles met een licht metalen randje er omheen. De riffs, strofes en refreinen zijn gedreven en worden voorzien door een stevige, ruige schuurpapierenstem van vocalist Claudio Caossin. De plaat omvat solide heavy rocktracks die een acceptabel niveau halen, maar de rest wel niet doen excelleren boven de rest van de genregenoten. Het is niet wereldschokkend genoeg om heel erg op te vallen. Alles klinkt ook vrij Amerikaans en vaak zit je je af te vragen welk label je er nu eigenlijk op mag kleven. Ik ben er dus nog steeds niet uit. Opvallendste songs op het album zijn Mad Fall, waarop Phil Campbell van wijlen Motörhead een solootje komt inspelen, The City’s Burning met zanger Damna van onder meer Elvenking en Hell in the Club en Go (een ruige versie van het ongelooflijk kutbandje The Chemical Brothers).

Kortom, dit is een plaat waar wij niet lang van wakker zullen gaan liggen. Een twaalf in een dozijn formatje. Maar heb jij je hard rock al graag eens wat moderner en neem je er de Amerikaanse hedendaagse invloeden graag bij, dan mag je deze schijf van ons zeker eens proberen. Wij hebben liever dat dingen al eens meer aan de ribben blijven kleven.

Tracklist:

 1. Out of Gear
 2. Mad Fall
 3. So Know
 4. Sail 
 5. The City’s Burning
 6. Silence
 7. I’m a Fake
 8. Go
 9. Could You Bid Me Farewell
 10. Prayers on Fire
 11. Witness

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X