Jurgen Callens

All female deathmetalbands, je komt ze niet zo vaak tegen. Onlangs kregen wij hier op de redactie de promo binnen van Sisters of Suffocation, een, jawel, volledige uit meiden bestaande band die het snot uit onze koppen weten te rammen met spijkerharde old school death metal. We hoefden ze zelfs niet ver te gaan zoeken, want de formatie opereert vanuit Eindhoven. De debuut-ep, die overigens eerst in eigen beheer uitgegeven werd, wordt op 19 september verdeeld via het Nederlandse Hammerheart-label.

Mocht je de achtergrond niet kennen, en niet weten dat het hier om een meidengroep draait, dan zou dit nooit toegeven. Deze formatie knalt namelijk even hard als de mannelijke collega’s die met hetzelfde soort muziek voor de dag komen. De band, opgericht door ‘zangeres’ Els Prins, slaagt er op deze vijf songs tellende ep in een mooi resultaat neer te zetten. Els, die kan grunten en screamen als de besten, wist ook goeie muzikantes rond zich te verzamelen die net als haar te vinden waren voor een vette pot technische death metal waar fans van bands als Decapitated, Vader, Arch Enemy of At The Gates anders ook wel warm voor weten te lopen. Dat de band op het podium ook een graag geziene gast is valt op te maken door hun spot op bijvoorbeeld de Eindhoven Metal Meeting, waar de dames een goede indruk wisten te maken en waardoor verdere uitnodigingen voor festivalletjes en gigs niet uitbleven. In het najaar gaat de band trouwens ook wat optredens gaan verzorgen met de landgenoten van Legion of the Damned. Brutal Queen, dat in Antwerpen opgenomen werd met Martin Furia, bevat dus zeker interessant voer voor liefhebbers van de old school (Nederlandse) deathmetalscene. Snelle riffs, blastbeats, vette grunts worden in een mooi geheel gegoten en leiden tot prima tracks als Brutal Queen, Fuck It en Host of a Dead Fetus. Onze deathmetalrecensenten op de redactie kijken nu al popelend uit naar de eerste volledige plaat, die er normaal in het najaar van 2017 zou moeten aankomen.

Kortom, deze band hoeft hoegenaamd niet toe te geven aan de mannelijke collegabands en zet een vette pot technische death metal in de vetste stijl neer. Ga dit zeker even checken in je platenwinkel en live kan dit ook zeker interessant worden.

Tracklist:

  1. Brutal Queen
  2. Tales of a Martyr
  3. Fuck It
  4. Skinless Flesh
  5. Host of a Dead Fetus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X