Tom Moons

Finsterforst is een Duitse powermetalband. Normaal schrijven ze vrij serieuze liedjes over de natuur, Duitse mythes of fantasiewerelden. Op de nieuwe ep, #YOLO, hebben ze iets andere onderwerpen genomen. Nadat Lemmy had gezegd dat mensen muziek de laatste tijd te serieus nemen en geen plezier meer hebben, besloot de band hier iets aan te veranderen. Ze zijn beginnen te schrijven aan liedjes over bier, slechte tienerleuzes, katers en meer bier. Daarnaast hebben ze ook besloten om een heleboel onverwachtse covers te doen, waaronder Wrecking Ball, Beat It en nog een aantal anderen. Slaagt de band erin om iedereen terug plezier te laten maken?

Als er een ding te zeggen valt over deze toch wel vreemde ep, dan is het dat de band tijdens het opnemen van de plaat wel zeer veel plezier heeft gehad. Het plezier spat als het ware van de plaat af. Duitsers zijn al bekend om feesten, bier (en Merkel), en dat is nu precies wat deze ep bevestigt, net op tijd voor de Oktoberfeesten.

Nadat Finsterforst hun pilsjes opendoen tijdens Bottle Gods vallen ze direct met de deur in huis. Ondanks de onderwerpen staan ze garant voor loodzware power metal met vleugjes pagan metal, iets wat ze mooi tentoonstellen tijdens hun eigen nummers. Al krijgen we ook een snuifje trompet te horen in het titelnummer, een nieuwigheidje dat zeker gesmaakt kan worden.

Dan beginnen we maar aan het tweede deel van de EP: de covers. Starten met Wrecking Ball lijkt een ietwat vreemde keuze die vreemd genoeg best goed uit pakt. Finsterforst toont zich kwetsbaarder dan ooit en doet Miley Cyrus een verdienste door het refrein te voorzien van grunts naast de cleane vocals. Na een vreemde elektronische intro komt dan de klassieker Beat It te voorschijn, zwaarder dan ooit. Verder krijgen we ook nog enkele typische Duitse covers die van iets mindere kwaliteit zijn, maar ook nog te genieten zijn, mocht je graag vreemde power metal smaken.

Finsterforst heeft met #YOLO geen meesterwerk afgeleverd, maar weet vooral je even af te leiden van de lasten van het dagelijkse leven. Dat was ook waar het uiteindelijk om draaide, niet?
#YØLØ by Finsterforst

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X