Bjorn Wielockx

De Engelse rockband Young Guns brengt volgende week vrijdag Echoes op de markt. Het is ondertussen het vierde album van de band. Met hun popperige sound speelden ze al op tal van grote festivals: Groezrock, Pukkelpop, Jera On Air en verschillende thuismatchen op Download Festival om maar enkele op te sommen. De Britten gelden als een toonaangevende band binnen het commerciële genre en ik was benieuwd of ze ook mij wisten te overtuigen.

Een spotje op zowel Groezrock (2010) als Jera On Air (2012) wisten me te overtuigen om deze beloftevolle band eens een kans te geven.  Als verstokte hardcoreliefhebber hadden ze de moeilijke opdracht om met, wat voor mij vaak een doorn in het oog is, zeemzoete muziek mijn hart te winnen. Vanaf de eerste noot van Bulletproof, de openingstrack, ging het echter al helemaal de mist in.

Repetitieve songteksten, slome goedkope gitaarlijnen en dan ook nog een vocal die op elke track hetzelfde klink: uitgemolken. Een combinatie waar toch niemand met een gezond verstand van kan houden? Alhoewel dit zoveel meer verkoopt dan pure muziek als metal, hardcore, punk,… ridicuul gewoon.

Misschien hadden we van Amped-Up deze promo beter links laten liggen, want de review kon niet anders dan negatief worden. Althans als je zo’n muziek voorstelt aan een metalwebsite. Daardoor ook een zeer negatieve score.

Tracklist:

 1. Bulletproof
 2. Echoes
 3. Carefull What You Wish For
 4. Paranoid
 5. Mad World
 6. Awakening
 7. Living In A Dream Is So Easy
 8. Buried
 9. Mercury In Retrogade
 10. Paradise
 11. Afterglow

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X