Bjorn Wielockx

Nu metalfans opgelet. Vanaf 1 september ligt het eerste ep’tje van Keychain in de rekken. Volgens de internationale pers kan dit zootje ongeregeld het genre een enorme boost toedienen. Nu metal is doorheen de jaren helemaal veranderd. Zo leunt het dezer dagen al snel tegen hip-hop aan terwijl het vroeger bestond uit zeer opfokkende muziek. De perfecte combinatie tussen deze twee zou terug te vinden zijn op Breaking Out. Ik ben eens benieuwd.

Wanneer ik het schijfje van deze Canadese formatie in mijn cd-speler duwde was ik echt benieuwd naar de sound van deze band. De commentaren die ik op het net had teruggevonden waren stuk voor stuk lovend. De nieuwe Korn, Slipknot of Limp Bizkit lijkt wel geboren te zijn. Helemaal terecht, vanaf de eerste seconde knallen de Canadezen uit je boxen.

Mysterieus bouwt de band op naar een pointe om dan helemaal in de juiste sfeer te komen. Agressieve vocals worden spelenderwijs afgewisseld met cleane vocalen en rapcoretoestanden. Met Prime Time is het eerste schot in de roos een feit, maar zeker niet het laatste. Een hele ep lang, zo’n 20 minten, krijg je hoogstaande nu metal te horen.

Waarom de internationale pers zo enthousiast is over deze eerste telg van Keychain kan ik volledig begrijpen. Het mysterieuze/alternatieve van Korn, de agressieve drum- en gitaarlijnen van Slipknot en het commerciële van Papa Roach worden perfect gematcht tot één geheel. Ook de vocal vertoont invloeden van de gevestigde waarden binnen het genre. Gooi Fred Dust (Limp Bizkit), Jacoby Shaddix (Papa Roach) en Cristian Machado (Ill Nino) in een mixer en je komt uit bij het diverse geluid dat JP LaChapelle maakt.

Wanneer je luisterbeurt erop zit, kijk je onmiddellijk uit naar het debuutalbum van deze Canadezen. Het is lang geleden dat er nog zo’n beloftevolle nu metalband is ontstaan. Hopelijk blijven ze met dezelfde furie en gedrevenheid muziek maken, waardoor ze niet aan agressiviteit moeten inboeten. Vasthouden aan deze formule en uitdiepen zou ik zeggen, want Keychain heeft nu al een verrassende sound te pakken. Verplichte kost voor de nu metalliefhebbers.

Tracklist:

  1. Prime Time
  2. Breaking Out
  3. Take Back Time
  4. God Mode
  5. Pay Load
  6. Journey

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X