Sebastiaan Schabon

Duitse pagan metal? Dan denk je waarschijnlijk aan een band zoals Finsterforst. Maar er zijn ook andere Duitse bands die het in dit genre proberen te maken. Zo is er ook Fimbulvet, dat op 2 september met Heidenherz een compilatie – cd uitbracht, waarop je het beste van de band doorheen de jaren terug vindt. De verwachtingen waren hoog, maar werden ze ook ingelost?

Want dit is toch wel een speciale compilatie – cd. Je vind er namelijk zowel oud als nieuw werk op terug (tot daar niks speciaals) maar er staan ook geremasterde versies van bepaalde songs op. Zo heb je bijvoorbeeld Wälderritt in de oorspronkelijke versie, en een beetje verder op de cd de geremasterde versie, die vanzelfsprekend kwalitatief veel beter klinkt dan de oorspronkelijke versie. Zoals al gezegd, kan je ze het beste vergelijken met hun Duitse collega’s van Finsterforst: pagan metal op zijn best dus.

Voor de rest van het album geldt hetzelfde: op en top pagan metal met een vleugje black erin verwerkt. En ja, alles is dus in het Duits te doen. Het is altijd geweldig als een band in zijn moedertaal zingt, denk ook maar aan Heidevolk. Het getuigt van het feit dat de band een zeker lef heeft, maar het komt ook beter uit, omdat het de muziek gewoon beter maakt. Een ander perfect voorbeeld hiervan is titeltrack Heidenherz, waar ze ook de moeite hebben gedaan om een akoestische versie van te maken. Eentje die ongetwijfeld nog lang zal nazinderen.

Het enige spijtige aan deze cd is dat er bij de promo maar acht van de 25 nummers zaten om te kunnen bespreken. Maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat het op de rest van het album kwalitatief meer dan snor zit. Paganmetalfans, haast je dus nu direct naar de winkel om je deze plaat in huis te halen!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X