Edge Of The Blade, Epica’s tweede video uit het nieuwe album The Holographic Principle
Rotthier Peter
Epica

De Nederlandse symfonische metalband Epica heeft zojuist de video voor het nummer Edge of the Blade gelanceerd. Het is de tweede single van het aankomende studio-album The Holographic Principle dat op 30 september wereldwijd wordt uitgebracht via platenlabel Nuclear Blast. Een dag later zal de zeskoppige band het album presenteren tijdens de tweede editie van zijn eigen festival Epic Metal Fest in Poppodium 013 Tilburg. Dit concert is Epica’s enige Benelux show van 2016.

Frontvrouw Simone Simons:

Edge of the Blade is een opvallend catchy nummer dat iedereen direct wakker schudt. Het gaat over het gevaar van streven naar perfectie en over de weg naar zelfacceptatie. De knallende beelden met mooie lichteffecten passen perfect in het overkoepelend albumconcept over een nabije toekomst waarin virtual reality een enorme vlucht heeft genomen die mensen in staat stelt om eigen virtuele werelden te creëren die niet meer van de ‘echte’ realiteit te onderscheiden zijn.

Begin volgende week trakteert Amped Up jullie trouwens op een babbel met gitarist Isaac Delahaye naar aanleiding van het nieuwe album.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X