Rotthier Peter

De Zweedse glamband Crazy Lixx werd in 2002 opgericht en vond het tijd om na vier studio-albums eens werk te maken van een liveplaat. De heren hebben de voorbije jaren gestaag gewerkt aan hun opmars en konden zowat heel Europa bezoeken om hun sound wereldkundig te maken. De Sound Of The LIVE Minority mag je dan gerust een bedankje noemen naar de steeds groeiende fanschare van Crazy Lixx, want een visitekaartje naar nieuwe zieltjes kunnen we dit zeker niet noemen.

Dertig jaar geleden was voor vele bands die een liveplaat uitbraakten die release iets van alles of niets. Ofwel kreeg je een degelijk budget en kon je een fantastische liveregistratie opnemen gedurende diverse concertdagen ofwel koos je één optreden uit en dan moest je als band maar hopen dat je een goede P.A. had, voldoende publiek en dat je als groep je eigen kon overtreffen. Zelfs grote namen van nu, leverden toen soms ondermaatse live-albums af die dan ook vlug in het tweedehandscircuit terug te vinden waren.

Sound Of The LIVE Minority is zo’n livealbum dat zich tussen de twee bevindt. De Zweden zijn een steengoede liveband en weten hun publiek te vermaken. De neutrale luisteraar zal zeker horen dat de heren vanaf de eerste noot alles op alles zetten om van het optreden een succes te maken, maar de man achter de knoppen was duidelijk nog niet echt wakker toen de groep na de nauwelijks hoorbare intro Rock And A Hard Place en Lock Up Your Daughter inzette. Zanger Danny Rexon moet alle zeilen bijzetten om boven de muzikale brei uit te komen.

Als het rustige Blame It On Love ingezet wordt, merken we onmiddellijk dat de knopjes zo goed als op de juiste plaats staan en gaat het in sneltempo crescendo met het geproduceerde geluid. Naar gelang het optreden vordert komen de songs steeds beter tot hun recht en naar het eind toe wordt het echt nog genieten van deze Sound Of The LIVE Minority.

Tot besluit zouden we kunnen zeggen dat het geluid op Sound of The LIVE Minortiy het geluid van een echt optreden benadert, wat het in principe ook is, want het is duidelijk dat er achteraf nog weinig pleisterwerk gebeurd is om de mindere momenten iets meer elan te geven. Anno 2016 verwachten we echter wel iets meer van een liveregistratie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X