Bjorn Wielockx

Wie graag eens volledig los wil gaan tijdens een liveshow moet de muziek van Clench Your Fist eens beluisteren. De mannen uit de Limburg, meer bepaald Genk, maken koldermosh breakdownmuziek. Een stijl waarvan je hartslag automatisch 50 slagen per minuut meer haalt. Denk maar aan beatdownveteranen Nasty en Six Ft. Ditch. Met dezelfde power, overtuiging en agressie staan deze Genkenaren achter de micro. Zowel op een podium als een studio, het kot is steevast te klein voor deze krachtpatsers. Met Threat Of Life brengt Clench Your Fist het vervolg van het in 2014 verschenen debuutalbum Break The Jaw.

En dat vervolg is er eentje om altijd bij je te hebben. Als je eens een dipje ondervindt, maakt niet uit van welke aard, zal dit schijfje het leven weer net iets rooskleuriger maken. De muziek die de mannen hier afleveren is niet complex of technisch hoogstaand, het is koldermosh/beatdown hardcore pur sang… Alles moet en zal naar de verdoemenis gaan tijdens een liveshow van Clench Your Fist; daar zal de band maar al te graag voor zorgen.

Want de muziek van deze Limburgers is hard, beenhard. De breakdowns vliegen je om de oren tijdens het beluisteren; live zullen de armen dan weer om je oren vliegen. Uniek voor dit genre is de manier waarop de band naar zijn pointes toewerkt. Vaak kiezen de bands in dit genre voor onmiddellijk van wal te steken zonder opbouw. Dit is anders met Clench Your Fist, die de spanning meermaals doet oplopen tot over het kookpunt, waarna de breakdown nog harder inslaat.

De vocals van Tom zijn ook excentriek voor het genre. De band houdt niet krampachtig vast aan één vaste toon, maar varieert naar verschillende hoogtes en tempo’s. Iets wat de luisterervaring alleen maar ten goede komt.

Want het kwartiertje dat deze Threat Of Life duurt is voorbij voor je het weet. Waarna je de repeatknop zonder twijfel zal indrukken. Misschien dat enkele fans teleurgesteld zullen zijn om het feit dat het niet over een volwaardig album gaat, aan hen deze boodschap: beter een kwalitatieve ep dan een album dat geen ziel heeft. Doe zo verder zou ik zeggen.

Tracklist:

  1. Death Curse
  2. Betrayer
  3. Angel Killer
  4. Lost Soul
  5. Lefeless Eyes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X