Sebastiaan Schabon

Voor onvervalste, snoeiharde old school thrash metal moet je zonder twijfel bij het Finse My Funeral zijn. Dit thrashcombo maakt al sinds 2005 het mooie weer vanuit Finland, en presenteert je op 31 augustus een nieuwe ep die de titel Harder Than This Life meekreeg. Het beestje telt vijf tracks, maar het is de vraag of de line-upwisselingen doorheen de jaren de band geen kwaad heeft gedaan.

Even een stukje geschiedenis: My Funeral werd opgericht in 2005. Na enkele jaren besloot de tweede gitarist de rest in de steek te laten. Toen zijn vervanger gevonden was, vertrok dan weer de bassist. Ilkka Sepponen besloot dan maar de basgitaar zelf te gaan bespelen en toen waren er nog vier.

Onder deze line-up denderen ze nog steeds door de thrashmetalscène, en Future Violence lijkt wel een perfect voorbeeld van hoe de band zich sterker heeft gemaakt, ondanks de tegenslagen doorheen de jaren. Het is werkelijk old school thrash metal op zijn best, maar zonder franjes. Geen speciale tierlantijntjes, gewoon onvervalst. Maar daar wringt toch het schoentje: een band kan zich pas onderscheiden van de rest als hij zijn eigen stijl of een eigen toevoeging aan de muziek brengt, en dat is hier niet het geval.

Dat even buiten beschouwing gelaten, kunnen tracks zoals It’s All About The Pride weinig verkeerd doen. En My Funeral heeft zelfs een semi-ballad op deze plaat voorzien, onder de naam Seek The Truth. De traagheid van een ballad, maar tegelijkertijd de stevigheid van thrash metal.

Fans van old school thrash metal kunnen zich dit schijfje blindelings aanschaffen, zij zullen er geen enkel probleem mee hebben. En voor zij die eens dit subgenre willen verkennen, is dit ook een meer dan prima plaatje om mee te beginnen.

Tracklist:

  1. Future Violence
  2. It’s All About The Pride
  3. And More Violence
  4. Seek The Truth
  5. Harder Than This Life

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X