Rotthier Peter

Souls of Tide is een Noorse heavyrockband samengesteld uit een divers pluimage van andere Noorse bands die zowel in binnen- als buitenland al menig succesjes mochten boeken. Met Souls of Tide bewandelen ze allemaal een compleet ander pad dan in hun reguliere bands. De songs op hun debuut Join The Circus voeren ons terug naar de jaren zeventig toen heavy rock de speeltuin was van bands als Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath en The Doors.

Verwacht niet om een dosis oubollige rocksongs op je boterham te krijgen, want Souls Of Tide slaagt er wonderwel in om het muzikale rockgegeven uit de jaren zeventig netjes over te brengen naar de 21° eeuw. De nummers op Join The Circus krijgen dezelfde soms smerige bluesy vibe mee, maar zijn geproduceerd met de apparatuur van nu en klinken daardoor toch lekker modern.

Zanger Vegar Larsen klinkt als een kruising tussen Ozzy Osbourne in zijn jonge jaren, de betreurde Jim Morrisson (The Doors) en Robert Plant (Led Zeppelin). Die zangklanken van Vegar gecombineerd met de gecomponeerde muziek, maken die onderdompeling in een ver muzikaal verleden helemaal compleet.

Join The Circus is voor mensen die opgegroeid zijn met de eerder genoemde bands zeker een plaatje om eens nader te gaan bestuderen. Zelf voelde ik mij bij het beluisteren van Join The Circus terug dat jongetje van dertien dat ’s nachts met zijn cassetterecordje aan de radio gekluisterd zat om maar niets te missen van Veronica’s Top 100 Aller Tijden en waar hij kennis maakte met alle groten der aarde anno 1976. Flower power in 2016, het moet kunnen.

Tracklist:

  1. She`s Dead
  2. Join The Circus
  3. Once Again
  4. Devils
  5. Spray-Tan Magic
  6. Easy Love
  7. Faith
  8. Calm Water
  9. Prisoners

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X