Rotthier Peter

Wie van een flinke portie ongecompliceerde heavy rock houdt, zit aan het juiste adres bij het Deense gezelschap Black Swamp Water dat met zijn debuut, Chapter One, zijn naam direct op de Europese metalkaart mag zetten.

Vanaf opener Leave Nothing Behind gaan de heren er lekker ouderwets tegenaan met een sound die heavy metal laat klinken zoals die moet klinken anno 2016. Harmless zorgt voor veel groove, indringend gitaarwerk aangevuld met een pittige ritmesessie en een vocalist die zich zonder probleem kan meten met Chad Kroeger van Nickelback.

Laat je hier niet door afschrikken, want in World On Fire laat zanger  Bjørn Bølling een totaal ander vocaal kunstje horen en klinkt hij bijna als een modale melodieuze heavymetalzanger. Op de ballad Into The Fire hoor je duidelijk dat een witte slang Black Swamp Water heeft beïnvloed. Bølling moet hier vocaal zeker niet onderdoen voor Coverdale in zijn hoogdagen.

Het enige dat je dit Black Swamp Water zou kunnen verwijten is dat hij iets te nadrukkelijk zijn helden kopieert. Maar de manier waarop ze dat doen zorgt er wel voor dat Chapter One bevolkt wordt door elf sterke songs die elke heavymetalfan zullen bekoren. Hoewel in elke song duidelijk is door wie het vijftal geïnspireerd is, weten ze er telkens een eigen draai aan te geven waardoor je ze niet kan gaan beschouwen van een ordinaire kopij van die andere bands.

Door deze manier van werken zorgen ze ook voor een breed spectrum aan subgenres uit de heavy metal die passeren. Zo passeert er in Black Swamp Water een flinke portie Black Sabbath/Candlemass-doom. Op The Only Road krijg je dan weer een lichte bluestoets mee, die deze moderne song dan toch weer iets meegeeft uit het verleden.

Chapter One zal alvast de boeken ingaan als een van de betere debuutplaten van 2016. Jammer dat Deense bands het even moeilijk hebben als Belgische bands om zichzelf op de internationale kaart te zetten, want Black Swamp Water heeft een schijfje uitgebracht met internationale allure.

Tracklist:

 1. Leave Nothing Behind
 2. Harmless
 3. World On Fire
 4. Interlude
 5. Into The Fire
 6. Black Swamp Water
 7. Life Is Pain
 8. The Only Road
 9. Efuckingnough
 10. Run
 11. Let It Go 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X