Sebastiaan Schabon

Mijn hart gaat altijd tekeer als ik de naam Teutonic Four hoor vallen. Deze vier Duitse thrashbands (Tankard, Kreator, Destruction en Sodom) hebben die status niet voor niets verdiend. Elk album dat ze uitbrengen, is loeiharde thrash van het hoogste niveau. Sodom brengt op 26 augustus een nieuwe plaat op de markt, die de titel Decision Day meekreeg. Ondergetekende volgt de band al sinds hun album Agent Orange, maar maken ze na al die jaren nog steeds kwaliteit, of mogen we ze ondertussen al stilletjes aan afschrijven?

Ja hallo, wat dacht je? Het is Sodom, een lid van de Teutonic Four. Maar deze keer hebben ze echt wel de hoofdvogel afgeschoten. Want menslief, wat een knaller is Decision Day geworden! In Retribution begint met een lekkere intro, waarna de dieselthrashmachine op gang komt. Om meteen snoeihard uit te halen. Wat een kracht! Wat een snelheid! Maar het belangrijkste: wat een perfectie! Tom Angelripper, die zowel de bas bespeelt als de vocalen verzorgt, heeft nog niks van zijn duistere, rauwe stem verloren, en van zijn gitaarkunsten ook niet. Bernemann, die andere geweldige gitarist, tovert de ene na de andere magistrale riff uit zijn hoge hoed. En dan mogen we natuurlijk ook niet drummer Makka niet vergeten. Hij voegde zich wel pas in 2010 bij de band, maar het lijkt wel alsof hij er al vanaf het begin bij was.

Een hoogtepunt eruit pikken is aartsmoeilijk, het hele album is gewoon een hoogtepunt. Maar als het dan toch moet, zou ik Caligula nemen. De snelheid is gewoon niet te evenaren, de gitaarriffs evenmin. Het is complexe muziek, maar tegelijkertijd geweldig om op los te gaan. Maar zoals al eerder gezegd, het ene na het andere hoogtepunt volgt elkaar op, en daar vormt deze track geen uitzondering op. Zo is er ook het uitstekende Blood Lions, en ook hier weer complexiteit boven, maar dat vormt wederom geen enkel obstakel.

Men hoeve niet verder te zoeken, het album van het jaar verschijnt op 26 augustus en het heet Decision Day. Sodom is een band die nooit de pedalen verliest, en dat laten ze nu nog maar eens horen. Geen experimenten, gewoon onvervalste thrash metal. Zonder enige twijfel nu al de nummer één van 2016.

Tracklist:

 1. In Retribution
 2. Rolling Thunder
 3. Decision Day
 4. Caligula
 5. Who Is God
 6. Strange Lost World
 7. Vaginal Born Evil
 8. Belligerence
 9. Blood Lions
 10. Sacred Warpath
 11. Refused To Die

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X