Mad Caddies – Jeugdhuis Tydeeh Mol – 13 augustus 2016
Bjorn Wielockx

Afgelopen zaterdag wist El Topo Bookings een klepper van een band naar Mol te halen. Niemand minder dan de skapunkband Mad Caddies kwam de kleine zaal van het Jeugdhuis op z’n kop zetten. De dag voordien speelden de Amerikanen nog in de Melkweg van Amsterdam. Ik was benieuwd of een grootmacht als Mad Caddies ook alles zou geven voor een zeer select publiek…

MadCAddiesMol

Eerder dit jaar had ik Mad Caddies al aan het werk gezien op Groezrock. De band kon overtuigen met de oudere nummers, de nieuwere zorgde vaak dat de sfeer wegsmolt als sneeuw voor de zon.  Dit was helemaal anders tijdens de show van gisteren. De band speelde een perfecte set waarin oude en nieuwe nummers zich zonder problemen aflosten. Want ook bij de “nieuwe” nummers van op Dirty Rice, dat in 2014 verscheen, bleef het publiek dansen.

Het publiek van gisterenavond verdient een pluim. Het zaaltje boven het jeugdhuis leek net een sauna en toch bleef een groot deel van het publiek continu bewegen op de tonen van Mad Caddies. De band zelf was niet slecht maar wel minder dan de vorige keer. Vooral de frontman Chuck Robertson was duidelijk minder bij stem. Iets wat het publiek niet erg vond en dan maar zelf inviel als gastvocalisten.

Want tijdens de publiekslievelingen van Mad Caddies ging het dak er helemaal af. Drinking For 11, Backyard, Without You, Monkeys, Leavin, All American Badass en Contraband werden allemaal gespeeld. Die laatste zorgde voor een stevige pit, daar dit het stevigste nummer is de van de band. Iedereen had het duidelijk naar zijn zin: band en publiek.

Mad Caddies zette hier een puike show naar; ook al was er maar een 200 man, nog steeds staan de Amerikanen garant voor een feestje. Want dat was het wel, een hele set lang kon er gedanst worden en af en toe schakelde de leuke sfeer om naar een iets venijnigere. Het vooral toch een avond om te dansen, drinken en te feesten. En dat heeft iedere aanwezige gedaan. Topshow!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X