Bjorn Wielockx

X-Method werd in het persbabbeltje voorgesteld als een hardcoreband uit de Bay Area, waar evenveel trashbands worden geproduceerd als liters melk. De band zou een unieke mix zijn tussen beenharde hardcore en vliegensvlugge thrash metal. Al helemaal overtuigd pleurde ik het schijfje in mijn cd-speler…

Al was het toch een ontnuchtering wanneer het eerste nummertje op deze Sex, Alcohol, Rebel Music, namelijk Denied What’s Ours, uit mijn boxen knalde. Ik verwachte me aan muziek zoals Iron Reagan, maar kreeg een metalbandje te horen die op het eerste zicht weinig met hardcore te maken heeft. Pas tijdens Drink From The Horns, nummer vier op dit nieuwste album van X-Method, gaat het dak er even af.

Om vervolgens weer in de slechte gewoonte van dit nieuwe album te duiken. Catchy metalsongs zoals er al zovele de revue zijn gepasseerd. Geen bezieling, weinig sfeer en dus een album om snel te vergeten… Tot je halverwege het album bent gesukkeld: het lijkt wel of er vanaf Triangles And Sixes een totaal andere band opstaat, één waar de omschrijving van het label wel mee overeenstemt.

Want plotseling moeten de commerciële elementen (lees: cleane vocal en trage gitaarlijnen) plaats maken voor agressieve opfuckende elementen die een beetje pit aan het geheel toevoegen. Vreemde zet van X-Method om eerst iets totaal anders af te leveren, want hierdoor weet je niet goed naar wat voor’n band je aan het luisteren bent.

Deze Sex, Alcohol, Rebel Music heeft mij niet weten te overtuigen… alles behalve zelfs. Ook al is de band sinds 1999 bezig, toch voelt het aan alsof de band nog steeds niet weet wat voor een muziek hij (graag) maakt. Ik zal deze plaat (hopelijk) snel vergeten zijn.

Tracklist:

 1. Denied What’s Ours
 2. Brutal As Fuck
 3. When Darkness Falls
 4. Drink From The Horn
 5. Woke
 6. Waiting For The Rain
 7. Addicted
 8. Triangles And Sixes
 9. Southern Comfort
 10. Wasting My Tears
 11. Born Into The Affliction
 12. Silver On My Back
 13. And I Know
 14. Suicide Girl Cutter
 15. Fuck Sobriety
 16. No Tey Vayas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X