Bjorn Wielockx

Descendents, één van de belangrijkste levende punkelegendes, heeft na twaalf jaar nog eens een album uitgebracht. Hypercaffium Spazzinate is de langverwachte opvolger van het in 2004 verschenen Cool To Be You. Zoals we gewend zijn van Descendents staan er ook op deze nieuwste telg weer een karrevracht aan nummers: zestien op het gewone album én maar liefst 21 op de deluxe edition. Wij ontvingen de deluxe edition en waren razend benieuwd naar Hypercaffium Spazzinate.

En die klinkt hoe hij moet klinken. Descendents had geen reden om aan zijn succesformule te sleutelen en heeft alles gelaten zoals het eerder was. Hiermee brengen ze niet echt iets nieuws onder de zon maar was dit nodig? Wanneer je, na jaren muziek maken je sound hebt gevonden, moet je deze dan steeds blijven evolueren/aanpassen?

Één klaar en duidelijk antwoord: neen! Want de lading nieuwe nummers passen allemaal perfect binnen het repertiore van de Amerikanen en zullen de fans van zowel het eerste uur als het laatste weten te overtuigen. Ook zullen ze weer nieuwe (jonge) fans aantrekken waardoor hun muziek nog jaren zal verder leven.

De thema’s zijn wat volwassener geworden net zoals de bandleden zelf. Daar het eerste album Milo Goes To College, dat in 1982 verscheen, puberige thema’s aankaartte, zijn de thema’s op deze Hypercaffium Spazzinate net iets gecompliceerder. De band heeft het over oud worden, diëten, herstellen van een ziekte, voor jezelf opkomen en de altijd weer terugkerende thema’s, relaties en liefde.

Na twaalf jaar doen de Amerikanen het zonder problemen nog eens over: een topalbum afleveren. Veel bands zouden na zo’n lange tijd beginnen twijfelen aan de formule en deze her en der beginnen aanpassen. Descendents deed dit niet en bouwde verder op het eerdere elan. Volgend jaar één van de twee headliners op Groezrock? De kans zit er dik in.

Tracklist:

 1. Feel This
 2. Victim Of Me
 3. On Paper
 4. Shameless Halo
 5. No Fat Burger
 6. Testosterone
 7. Without Love
 8. We Got Defeat
 9. Smile
 10. Limiter
 11. Fighting Myself
 12. Spineless And Scarlet Red
 13. Human Being
 14. Full Circle
 15. Comeback Kid
 16. Beyond The Music
 17. Days Of Desperation
 18. Thinkin’
 19. Grindstone
 20. Business A.U.
 21. Unchanged

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X