Bjorn Wielockx

White Russian Records is een klein label uit Nederland dat vooral bekendstaat om hun kwalitatieve selectie van bands. Wanneer Ghost Years begin dit jaar ontstond, geloofde het label onmiddellijk in hun kunnen. Hun eerste debuut-ep wordt ondersteund door een zeer belangrijke speler va de scène. In de persbabbel stond te lezen dat het om een zeer belovende band gaat met roots in zowel Nederlands als het zwoele Brazilië. Benieuwd wat dit gaat opleveren…

Wat ik verwachtte, hardcore op z’n Braziliaans, is het niet geworden. Dat is ook helemaal niet nodig, zeker niet als je de kracht die deze ep met zich meebrengt op je hartslag loslaat. Je krijgt vanaf minuut één een energie-injectie van jewelste die zo’n kleine tien minuten aanhoudt, want dan zit deze ep er al op. Jammer, want de band levert hier vier kanjers van hardcorenummers die zonder enige twijfel de jeugdhuizen en kleinere zalen zullen doen ontploffen.

Doordat het ep’tje maar vier nummers heeft zal het ditmaal een kortere review worden. Wat niet wil zeggen dat ik het schijfje minder apprecieer. Liever deze explosie van kwalitatieve hardcore dan een ep/album aangevuld met derderangs nummers. Ghost Years levert wat mij betreft een prachtig meesterwerkje af, wat iedere hardcoreliefhebber moet beluisterd hebben. Na enkele tonen zullen de Nederlanders je onmiddellijk overtuigen. Meer van dat, jongens…

Tracklist:

  1. No Redemption
  2. Harm Done
  3. Losing My Mind
  4. Never Break

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

23okt19:0023:00Amenra @ L'Eden - Charleroi

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X