Bjorn Wielockx

Het optreden van The Interrupters tijdens Groezrock 2015 zit nog steeds in mijn geheugen gegrift. En dat zal ook nog zo’n tijdje blijven. De Amerikaanse ska-punkband leverde, wat mij betreft, de beste openingsshow af in negen jaar tijd. Al vroeg op de dag wisten de Amerikanen met sprekend gemak, een volle Impericon Stage te doen feesten. Met Sat It Out Loud heeft de band onlangs een nieuw album uitgebracht. Eentje waar ik al lang naar uitkeek. Ik ben benieuwd of The Interrupters mij ook met een album kunnen omver walsen.

Het drieluik waarmee de band opent is van ongeziene kwaliteit. De eerder vrijgegeven tracks By My Side en Babylon zorgen samen met She Got Arrested voor een openingsschot van jewelste. Wel jammer dat de band hiermee onmiddellijk een groot deel van zijn beste songs vanop deze Say It Out Loud voorschotelt. Na deze drie nummers zwakt het album wat af. Toch zijn er nog enkele nummers die zich vlotjes weten te onderscheiden.

Op dit nieuwste werk is The Interrupters net iets commerciëler geworden, al moet ik ze eerst live aanvoelen voor ik een definitief eindoordeel uitspreek. Want ook op hun debuutalbum stonden enkele nummers die me op album koud lieten; live wist de band ook met deze nummers de sfeer optimaal te houden. Toch eens nadenken om naar Aalst te gaan, want daar speelt de band op 23 augustus in de Cinema.

Want hoe meer je deze Say It Out Loud beluisterd, hoe beter hij wordt. Mensen die graag wat dansen op hun punkmuziek moeten The Interrupters zeker eens een kans geven. De Amerikanen zullen je aangenaam verrassen. Al had ikzelf misschien net iets meer verwacht van dit nieuwe album.

Tracklist:

 1. By My Side
 2. She Got Arrested
 3. Babylon
 4. On A Turntable
 5. The Prosecutor
 6. Control
 7. Phantom City (feat. Tim Timebomb van Rancid)
 8. Media Sensation
 9. You’re Gonna Find A Way Out
 10. Divide Us
 11. The Valley
 12. Good Things
 13. Jenny Drinks
 14. Loyal

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X