Ieper Hardcore Fest – 12, 13 en 14 augustus 2016
Steven Demey

Op 12, 13 en 14 augustus vindt in het West-Vlaamse Ieper voor de 24ste keer Ieper Hardcore Fest plaats. Het is meteen het hoogtepunt van het jaar voor iedereen die punk en hardcore een warm hart toedraagt. Drie dagen moshen en crowdsurfen op de tonen van legendarische bands als Sick Of It All, Cro-Mags, Agnostic Front, Terror, Pro-Pain, Negative Approach, UK Subs, Jello Biafra en H2O is wat er de bezoekers te wachten staat!

Ook nieuw opkomend talent krijgt de kans om zich aan een internationaal publiek voor te stellen. Zo kunnen onder andere Broken Teeth en Higher Power bewijzen waarom ze als grote belofte voor de toekomst gezien worden.

Ieperfest heeft echter veel meer te bieden dan hardcore en punk. Er is namelijk ook plaats voor meer extreme genres zoals death en black metal. Het neusje van de zalm is daarbij vertegenwoordigd met kanonnen als Wiegedood, Dying Fetus, Tribulation, The Black Dahlia Murder, Gruesome, Goatwhore, Der Weg Einer Freiheit en Alkerdeel.

De bands worden netjes verdeeld over drie podia. Degenen die eventjes genoeg hebben van al dat geweld, kunnen tot rust komen in de More Than Music tent waar presentaties en workshops gegeven worden, en waar je debatten kan volgen over ‘hot topics’. Wat dat allemaal mag betekenen, moeten jullie zelf maar gaan ontdekken! Tot slot houdt Ieperfest er een ‘green policy’ op na. Kort samengevat komt het er op neer dat je je afval gooit waar het hoort, in de vuilbak dus.

Ieperfest

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X