Bart Van Gestel

In april 2015 kwam het Amerikaanse Gruesome op de proppen met Savage Land, haar debuutplaat. Ruim een jaar later hebben ze nieuw werk klaar in de vorm van de ep Dimensions Of Horror.

Gitarist/vocalist Matt Harvey en drummer Gus Rios, beiden betrokken bij het Death To All tours-project, geraakten door hun betrokkenheid in de ban van de eerste twee Death-platen. Al grappend opperden ze het idee om een soort hommage te schrijven aan beide legendarische albums Leprosy en Scream Bloody Gore. Verbazingwekkend snel hadden ze enkele tracks klaar en werden deze opgenomen met hulp van Daniel Gonzales (Possessed) en bassiste Robin Mazen. Na de release van enkele demos werd Gruesome opgepikt door Relapse Records, alwaar ze zijn eerste full-length Savage Land mochten releasen. De veelal positieve reviews deed de band verder werken met dit keer als resultaat de ep Dimensions Of Horror.

Gruesome

Gruesome

Deze ep is niet minder dan een waardige buiging naar Scream Bloody Gore van Death. Zes beenharde deathmetalkrakers, ontstaan uit een diep respect voor de benchmarkplaat uit het genre. Dimensions Of Horror hoeft zelfs helemaal niet onder te doen. Een pure distillatie. Meer zelfs: dit zou best Scream Bloody Gore, deel twee kunnen genoemd zijn.

Het artwork is van de hand van Ed Repka. Zijn gekende stijl brengt ons weer zijn visie op Gruesome en zijn muziek.

Dimensions Of Horror doet ons denken aan de hoogdagen van Death. Een plaatje om op te zetten en te mijmeren naar de jaren tachtig met zijn horrorcultuur…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X