Rotthier Peter

Walter Pietsch is bij het publiek bekend als gitarist van de Duitse formatie Axxis waar hij tussen 1989 en 1997 de vier snaren beroerde. Na zijn vertrek bij Axxis legde hij zich toe op het produceren van nieuwe bands en werkte hij als key account manager bij een audiobedrijf. Na bijna twintig jaar begon het echter weer te kriebelen bij Walter en begon hij opnieuw muziek te schrijven waarvan Once You Rock – Never Forget het eerste resultaat is.

Wie de muziek van Axxis kent, weet ook wat hij mag verwachten van deze eerste solo boreling van Pietsch. Lekkere heavy rock zonder veel compromissen en met nadruk op zijn gitaarspel. Gelukkig maar, want als zanger kan je Walter moeilijk een topper noemen. De ietwat hese stem klink niet altijd overtuigend zoals in de opener Deep Inside. Bij de titelsong komt zijn stem dan weer beter tot zijn recht. Het swingende nummer heeft zelfs heel wat hitpotentieel.

Wat we Walter wel moeten meegeven is dat hij weet dat zijn vocale mogelijkheden beperkt zijn en hij tracht zijn muziek en zanglijnen daaraan aan te passen. In Rule the World, de ballad Fire And Ice en nog enkele andere nummers, laat hij zich bijstaan door een koortje dames, wat de aandacht van zijn mindere zang afleidt.

Besluiten kunnen we met te noteren dat Once You Rock – Never Forget een degelijk melodieus heavy rock album is met een goede mix van up- en mid-tempo nummers en enkele ballads. Pietsch profileert zich als een goede songschrijver en zijn gitaarspel is een pluspunt, maar wordt nergens overdreven uitgewerkt. Vocaal is hij geen hoogvlieger maar hij weet zijn plan te trekken om het album netjes boven de grijze middelmaat te doen uitsteken.

Tracklist:

 1. Deep Inside
 2. The Window
 3. Once You Rock
 4. Rule The World
 5. Kill The Schwachsinn
 6. Fire And Ice
 7. Down To Broadway
 8. Let The Music
 9. Kingdom’s Sun
 10. Let It Rain
 11. Unheard
 12. Epilogue

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X