Sebastiaan Schabon

En hier is Discharge weer met een re-issue, deze keer van Grave New World. Net zoals Massacre Divine zag eerstgenoemde het levenslicht op 17 juni. En ook hier nam het grote Nuclear Blast de band onder de arm om voor promotie en dergelijke te zorgen. Benieuwd of deze punkplaat net zo goed klinkt als de andere?

Het eerste wat te vermelden valt: deze cd telt slechts zeven nummers. Maar dat komt waarschijnlijk omdat de afsluitende track Downward Spiral bijna drie keer zo lang duurt als de rest, een goede 15 minuten om precies te zijn. En dat is toch wel een minpuntje aan deze plaat, want 15 minuten zonder variatie gaat al gauw vervelen.

Maar laten we eerst even terugspoelen naar het begin van de plaat, en die begint met titeltrack Grave New World. Hier horen we Discharge op zijn best. Met de kenmerkende hoge vocalen en de snoeiharde punkmuziek blazen ze meteen iedereen van hun sokken. Time Is Kind gaat verder op hetzelfde elan, en ook hier geen gebrek aan kwaliteit. Dit zijn slechts twee voorbeelden van hoe ze op hun best klinken, als je naar de rest van het album luistert, ga je hetzelfde horen: punkmuziek met toch soms wel diepgaande teksten.

Afgezien van de ietwat saaie afsluiter Downward Spiral is Grave New World toch een goede schijf geworden. Het laat horen dat we Discharge nog lang niet mogen afschrijven, en dat dit combo dus nog lang zal blijven doorgaan. Hopelijk mogen we ze eens aan het werk zien in de Lage Landen, want de muziek klinkt denkelijk live beter als op schijf.

Tracklist:

  1. Grave New World
  2. In Love Believe
  3. Y.T.A.Y.F
  4. Time Is Kind
  5. We Dare Speak (A Moment Only)
  6. Sleep In Hope
  7. Downward Spiral

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X