Tom Moons

Het grootste Griekse exportproduct? Wijn? Olijven? Kaas? Neen, we hebben het hier over Suicidal Angels. De band staat ondertussen al vijftien jaar garant voor een stevige portie metal met een hoog moshgehalte. Ondanks dat de Griekse metalscene vrijwel onbekend gebleven is, houdt Suicidal Angels de eer van de Europese thrash hoog samen met andere grootheden zoals Kreator en Destruction. Met Division of Blood is de band alweer toe aan zijn zesde album. Bewijst deze eens te meer waarom Suicidal Angels gewoon aan de top van de thrashwereld hoort?

De rauwe gitaren, snelle riffs, beukende drums… alles staat klaar om je voor de zesde keer omver te blazen! Al vanaf opener Capital of War weet je waar je je het volgende halfuur aan kan verwachten: een zo rauw mogelijke portie thrashmetal zoals bekend is uit de hoogdagen van het genre. Al wie hen al live heeft kunnen aanschouwen, weet dat de mannen met deze combinatie voor gigantische mosh- en circlepits kunnen zorgen. Dit is op het nieuwe album niet anders.

Wat opvalt bij Division of Blood is de rauwe en pure brok energie die de band weet uit te stralen. Zou dit te maken hebben met de extra problemen waarmee haar land van herkomst momenteel te maken heeft? Wat maakt het ook uit, dit is zoals thrash hoort te zijn: snel, snedig, rauw, energiek en met een hoog beukgehalte.

Of je nu houdt van enorm snelle riffs zoals in Eternally to Suffer en Capital of War, of meer de voorkeur geeft aan de stevige beukers zoals Division of Blood en Frontgate, er is voor iedere thrashfan wel wat wils op deze nieuwe langspeler!

Na ondertussen vijftien jaar en zes langspelers bewijst Suicidal Angels dat het anno 2016 nog steeds stevig uit de hoek kan komen en een plaats aan de kop van het hele thrashcircuit verdient. Een must have voor iedere zichzelf respecterende thrashliefhebber of zelfs metalheads in het algemeen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X