Sebastiaan Schabon

Death metal van de bovenste plank, dat is waar de Noorse band Blood Red Throne voor staat. Op 15 juli brengt het zijn nieuwste telg ter wereld, die de naam Union of Flesh and Machine meekreeg. Een album dat het statuut van topband nog maar eens bevestigt, daar de band er weer in geslaagd is om een pareltje in elkaar te boksen.

Reeds vanaf openingstrack Revocation of Humankind weet je wat je te wachten staat: elf tracks bomvol  duistere en loeiharde death metal. Blood Red Throne heeft door de jaren heen een soort eigen sound ontwikkeld, waarmee het zich kan onderscheiden van de rest. Je zal dat niet altijd meteen horen, maar als je het met andere bands uit het genre vergelijkt, zal je begrijpen wat ik bedoel. De gitaren hebben een speciale klank, en de zang lijkt bij momenten wel van Satan zelf te komen. Tenminste, zanger  Yngve “BOLT” Christiansen komt er toch heel dicht bij in de buurt. Een eerste hoogtepunt krijgen we te horen met titeltrack Union of Flesh and Machine. Verdraaid, wat een precisie, wat een kracht! Maar vooral: wat een heerlijke track om naar te luisteren! Beter dan dit kan het haast niet worden.

Of misschien toch wel, want hetgeen we daarna nog te horen krijgen, klinkt zo mogelijk zelfs nog beter dan al het voorgaande! Van Legacy of Greed over Primal Recoil tot aan afsluiter Mary Whispers of Death: elke track is gewoon een klassetrack. Dit is death metal zoals het moet zijn, zonder tralala, gewoon duister en zeer krachtig. Je wordt verwend van begin tot einde, het gaat nooit vervelen door de lichte twist die Blood Red Throne eraan geeft, elke track bevat genoeg variatie en breakdowns, en zo kan je nog uren uitweiden.

Jawel, en weeral is er een kanshebber voor deathmetalplaat van het jaar. 2016 lijkt wel een gouden jaar voor deathmetalbands. En Blood Red Throne mag terecht trots zijn op hetgeen ze met Union of Flesh and Machine verwezenlijkt hebben. Vergeet gewoon even die pokemons, dit is het echte werk.

Tracklist:

 1. Revocation of Humankind
 2. Proselyte Virus
 3. Patriotic Hatred
 4. Homicidal Ecstasy
 5. Martyrized
 6. Union of Flesh and Machine
 7. Legacy of Greed
 8. Exposed Mutation
 9. Primal Recoil
 10. Leather Rebel
 11. Mary Whispers of Death

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X