Bjorn Wielockx

Nonpoint is een Amerikaanse nu-metalband die al sinds 1997 aan zijn weg naar de top timmert. De Amerikanen stonden al op het podium met onder andere Disturbed, Papa Roach, Stone Sour én Megadeth. In Amerika behoren ze stilletjes aan tot de absolute top. Het wordt dus dringend tijd om ook de Europeanen in te pakken met hun verfrissende metal. Met The Poison Red brengt de band al zijn tiende album op de markt. Benieuwd of het echt zo’n spetter is als het label beweerd.

Openen doet de band met het eerder vrijgegeven Generation Idiot, wat één van de echt krachtige nummers is op deze The Poison Red. Tactisch een goede keuze om met deze knaller te openen, want het brengt je per direct in de gewenste sfeer. Maar ook de andere nummers op dit nieuwste album van Nonpoint zijn stuk voor stuk lekkere nummers.

De meeste pluimen zijn voor de vocal van Elias Soriano. Normaal ben ik meer voor de donkere screams, piq squeals en dergelijke maar wat deze heer hier aflevert doet je watertanden naar een concert van de band. Kraakhelder maar toch op zijn eigen manier. Soms door hemelhoog te zingen, de andere keer schuwt Soriano geen rapstukken. Deze vocale passages zorgen voor genoeg attractiviteit, zodat je de plaat in een mum van tijd  hebt beluisterd, alhoewel die toch snel zo’n drie kwartier tijd in beslag neemt. Door nummers als Generation Idiot, Chasing White Rabbits, Standing In The Flesh en El Diablo is dit voorbij voor je het goed en wel beseft.

El Diablo is echt een topnummer geworden, waar het publiek volledig kan op losgaan. In het midden zit er een breakdown verwerkt die live menig festival  in vuur en vlam zal zetten. Het refrein is in het Spaans wat dan weer het meezing/schreeuwgehalte onder het publiek zal doen opflakkeren.

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik nog nooit van deze Amerikaanse band had gehoord. Maar met The Poison Red heeft Nonpoint me helemaal weten te overtuigen.  De band speelde nog nooit op Graspop of Hellfest; iets waar deze plaat wel eens verandering in kan brengen.

Tracklist:

 1. Generation Idiot
 2. Foaming At The Mouth
 3. Bottled Up Killer Bees
 4. Rabbit Hole
 5. Chasing White Rabbits
 6. Standing In The Flesh
 7. Divided Conquer Them
 8. Radio Chorus
 9. Spanish Radio Hour
 10. El Diablo
 11. No Running Allowed
 12. Promises
 13. Be Enough
 14. My Last Dying Breath

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X