Bjorn Wielockx

Er zullen maar weinig mensen zijn die al van Hog hebben gehoord. Het is een fusie tussen Zweedse en Deense leden en ze maken naar eigen zeggen stevige metalmuziek. Enkele maanden terug tekende Hog bij Mighty Music. Dat deze plaat, en dus ook Hog, internationaal gehoor zal krijgen, daar zal het label wel voor zorgen. Eens luisteren of ze met dit nieuwe album een ticket hebben om Europa te gaan verkennen.

Zonder intro beginnen de mannen onmiddellijk met hun grootste troef: riffs. De Scandinaviërs weten als geen andere aanstekelijke gitaarpassages te schrijven die je doen bewegen. Na zo’n anderhalve minuut word je echter van je wolk gestampt door een verschrikkelijke “clean” vocal. Helemaal niet zuiver en dan ook nog eens veel te hoog… Misschien moet je er aan wennen, maar de eerste luisterbeurten doet deze stem je maag omkeren. Weg uitstekende sfeer.

Muzikaal zit het echter top in elkaar. De aanstekelijke riffs volgen elkaar op en vormen zo een duister geheel. Dit in combinatie met de diepe grunt van Niels Andersen, is een winnende combinatie. Alleen jammer dat, zoals eerder vermeld, de clean vocal alles te niet brengt.

Met Devoid heeft Hog wel een fantastisch nummer afgeleverd. Zo’n vier minuten en een half knallen de Zweden en Denen uit je boxen, met verrassende breakdowns maar vooral, opnieuw, die lekkere riffs. Tijdens dit nummer komt er geen clean vocal aan bod, wat de aggressie doet overlopen. Devoid helemaal op het einde van hun setlist zal het publiek in lichterlaaie zetten.

Hog heeft me met Arahant niet kunnen overtuigen. Als hardcoreliefhebber kan ik zo nu en dan wel een beetje metal appreciëren, alleen was dit debuut niet wat ik ervan had verwacht. De valse clean vocal was niet voor mij bestemd. Toch een pluim voor de gitaristen die elk liedje opnieuw de schwung erin brachten, en het geheel opvrolijkten.

Tracklist:

  1. Serpent Coil
  2. Remembrance
  3. Into The Chasm
  4. Arahant
  5. Left Behind
  6. Patterns
  7. Devoid
  8. Zenith/Nadir

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X