Bjorn Wielockx

Vanaf volgende week vrijdag ligt het debuutalbum van Angstgegner in de rekken. De band uit Nederland brengt een combinatie van punk en hardcore. Wat ooit begon als een soloproject is ontaard in een band die tonnen veel potentieel vertoont, niet enkel op plaat maar ook live weet de band altijd zwaar uit te halen. Wij van Amped-Up hebben Angstgegner eens goed beluisterd.

Want wat een pareltje is dit debuut geworden. Wie fan is van bands als Bane en Back Flag moet de Nederlanders zeker eens een kans geven. Vanaf minuut één wordt je omvergeblazen door de energieke muziek van Angstgegner. Verwacht je aan korte nummers die geen rustpunten kennen maar alleen het aggressiefste beest in jezelf doet opkomen.

Het album in zijn geheel beluisteren neemt zo’n dikke twintig minuten in beslag. In die twintig minuten ramt Angstgegner maar liefst zestien(!) retestrakke nummers door je strot. Tijdens die nummers breken ze hoe dan ook het kot af. De vocal van Mario is niet altijd even zuiver en dat zorgt ervoor dat de aggressie nog meer tot zijn recht komt. Angstgegner moet je niet live aan het werk zien om te beseffen dat ook daar een stevig feestje zal losbreken.

Dit eerste plaatje van Angstgegner laat je proeven hoe goed perfectie kan zijn. Wat ik vooraf over deze band had gelezen, is niet gelogen. Ze tonen tonnen potentieel om met deze muziek vaandeldrager te worden in het punkhardcoregenre. Met Angstgegner hebben ze alvast een eerste schot in de roos afgevuurd.

Tracklist:

 1. Intro / Angstgegner
 2. The Bearded Lady
 3. I Shot The Deputy
 4. Donut Patrol
 5. Tongue Tied
 6. Back To The Future II
 7. Calloused Hands
 8. Itch You Can’t Scratch
 9. Born Stupid
 10. Early Midlife Crisis
 11. Whelmed
 12. Elephant In The Room
 13. M.B.P.
 14. Bypass My Heart
 15. Divine Intervention
 16. 100% Not Sure

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X