Jurgen Callens

Soms denk je iets binnen te krijgen waar je wel wat mooie momenten kan aan beleven. Soms denk je ook volledig verkeerd. De begeleidende beschrijving bij deze debuutplaat van het uit Berlijn afkomstige These Hands Conspire bekte alvast aanlokkelijk en leek spek naar mijn bek te gaan worden. Toch werd ik verrast toen ik de plaat digitaal lanceerde en de geproduceerde klanken over mij liet komen. Sword of Korhan is intussen uit via Vàn Records en wordt verdeeld via Soulfood.

Als ik de woorden heavy metal, jaren tachtig en Duitsland in één en dezelfde zin hoor, dan heb je mijn aandacht meestal snel beet. Wel, dat las ik dus in de begeleidende biografie over dit Duitse vijftal. Duits is het zeker, maar over de rest ga ik toch zelf wat meer uitleg proberen te  geven. De mosterd zal inderdaad wel uit een heavymetalpot gelepeld zijn, maar dan wel een hele oude. Dit klinkt namelijk heel erg retro. Zowel naar muziek, sound als techniek toe. Oorspronkelijk is deze band blijkbaar gestart als een psychedelisch jamproject. En nu weten we ook meteen van waar we moeten vertrekken. Veel psychedelica dus, vermengd met veel doom en ook wat heavy metal. Maar dan wel de heavy metal die we kennen van jaren ’70 metalbands als Black Sabbath bijvoorbeeld. Want dat horen we hier vooral veel terug: heel veel Black Sabbath. Velen zullen hier misschien blij mee zijn, maar mij kan je hier absoluut geen plezier mee doen. Niets of niemand kan toch tippen aan het origineel? Zij het nu in de uptempo metalgerelateerde stukken, in de midtempo stonerstukken of in doomfragmenten: alles is al zoveel keer gedaan en ook zovele keren beter. Ook de vocalen zijn niet zo super. De zanger probeert op een kruising te lijken tussen Ozzy Osbourne, Glenn Danzig en de zanger van The Cult. 

Mensen die fan zijn van psychedelica en oude Black Sabbath, en waarschijnlijk ook wat geestverruimende substanties nodig hebben om naar dit soort muziek te luisteren, kunnen dit These Hands Conspire misschien wel eens een kans geven. Ik moest er vooral heel hard van gapen.

Tracklist:

  1. Intro (2:17)
  2. Praise To The Nova Rider (7:59)
  3. The Beast Cometh (7:49)
  4. The Inner Core Of The Middle Sun (6:22)
  5. The Battle Of Sur (5:05)
  6. Ambush At Antarox IV (8:06)
  7. Son Of Korhan (6:43)
  8. Outro (1:19)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X