Zakk Wylde - Book Of Shadows II
Bart Van Gestel

Veelgevraagd artiest Zakk Wylde is een bezig bijtje. Naast zijn werk voor Ozzy Osbourne en Black Label Society en talloze andere projecten vond onze indiaan het hoog tijd om nog eens solowerk uit te brengen. Twintig jaar geleden alweer kwam Book Of Shadows uit. Nu is het tijd voor Book Of Shadows II.

Zakk Wylde - Book Of Shadows II

Zakk Wylde – Book Of Shadows II

Wie zich verwacht aan een knallende metalplaat is er aan voor de moeite: Zakk Wylde laat hier zijn melige kant zien. Dit uit zich in een bluesrockplaat, gevuld met rustige easy-listening nummers met een typisch Amerikaanse sound. Het is dan ook eerder voor dat doelpubliek dat deze plaat is weggelegd. Kwaliteit is aanwezig, al is er wel een gebrek aan catchyness bij het zestien tracks tellend album. Voer dat niet voor iedereen weggelegd is dus. Al moet het gezegd worden: dit plaatje kan je perfect opleggen op zeg maar een vrijdagavond, om de drukte van een stresserende werkweek uit je systeem te krijgen en plaats te maken voor de geneugten van het rock en roll-bestaan.

Book Of Shadows II gaat verder waar deel één twintig jaar geleden stopte. Het album geeft een totaal andere kant weer van meestergitarist Zakk Wylde. Iets wat eerder terug te vinden was in Pride and Glory (een ander project van de heer Wylde). Een treffende gelijkenis kan je bijvoorbeeld ook vinden in de klassieke folkrock van Neil Young.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X