Rotthier Peter

Het Duitse Saltatio Mortis draait ondertussen al vijftien jaar mee in de, vooral Duitstalige, metalscene. Het achtkoppige combo beweegt zich in de door folk geïnspireerde metalregionen. Gedurende al die jaren brachten de heren tien studio-albums en vijf liveplaten uit waarop ze hun goed uitgebalanceerde folkmetal verder uitwerkten. Nieuwe invloeden uit de elektronica werden toegevoegd, waardoor het geluid van Saltatio Mortis ook de tand des tijds kon doorstaan.

Saltatio Mortis zit muzikaal in het zelfde straatje als landgenoten SchandmaulCorvus Corax en het iets meer bekendere In Extremo. Het niveau van het octet is van hetzelfde kaliber en vond dan ook zonder probleem zijn weg in de Duitstalige metalscene. Jammer genoeg is ook voor deze jongens de eigen landstaal, die gebruikt wordt tijdens de gezangen, een rem op de internationale doorbraak. Buiten enkele optredens op folk evenementen, werd de band in die vijftien jaar zelden live opgemerkt in onze contreien.

Voor wie van avontuur en folkmetal houdt, en  voor wie Saltatio Mortis onbekend terrein is, is Licht Und Schatten echter een aanrader, want door de jaren heen maakten ze meerdere lekker in het gehoor liggende meestampers en pakkende, epische folkrockers. Het dubbelalbum geeft tevens ook een mooi overzicht van de evolutie die de groep maakte gedurende de voorbije vijftien jaren.

Tracklist:

CD 1:
01. Früher war alles besser
02. Prometheus
03. Habgier und Tod
04. Wachstum über alles
05. Hochzeitstanz
06. Nichts bleibt mehr
07. Satans Fall
08. Salome feat. Doro Pesch
09. Sündenfall
10. Ebenbild
11. Tritt ein
12. Falsche Freunde
13. Spielmannsschwur

CD 2:
01. Ode an die Feindschaft
02. Idol
03. Krieg kennt keine Siger
04. Eulenspiegel
05. Schloss Duwisib
06. Freiheit
07. Salz der Erde
08. Koma
09. Letzte Worte
10. Schöne neue Welt – Exclusive Bonus Track
11. Fatum – Exclusive Bonus Track
12. Weiß wie Schnee – Exclusive Bonus Track

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X