Bjorn Wielockx

Er zijn zo van die bands/genres die je, als je ze fatsoenlijk wil beluisteren, luid uit je boxen moet laten knallen. Dan komt de adrenaline des te beter aan, maar vooral, dan hoor je pas de muziek die ze proberen te brengen. Voor de niet-liefhebbers van deze muziek klinkt het steevast als rommel en/of lawaai. Het genre waarover ik het heb, powervoilence en/of grindcore heeft met Nails een band die er ook wat hardcore aan toevoegt. Aanhoudende ‘herrie’ gemixt met typische hardcore-elementen, dat kan toch niet anders dan een stevig album opleveren?

Stevig is nog een understatement voor de plaat die Nails hier aflevert. Opnieuw slaagt de band erin om zo’n dikke twintig minuten je hersenen continu te ‘entertainen’. Een stormvloed aan genres en geluiden wordt op je afgeschoten, waardoor je dit plaatje gewoon meerdere malen moet beluisteren om de kracht ervan te horen.

Want de eerste luisterbeurt van zo’n powervoilence en/of grindcoreband is zeer intensief. Al is het beter dan lukraak eens een nummer te beluisteren of je moest het tussen andere nummers van soortgelijke bands doen, anders is het altijd even wennen aan de intensiteit. Beter dus een heel album erdoor jassen dan eens enkele nummers op Youtube te beluisteren.

De regel hierboven geldt tijdens een eerste luisterbeurt. Wie Nails al langer kent kan gewoon genieten van deze You Will Never Be One Of Us. Elk nummers is van ongekend niveau en past perfect binnen het repertoire van de band. Al zijn er wel enkele nummers die net dat tikkeltje meer brengen. Tijdens In Pain komt de drum net dat tikkeltje puurder over, wat de energie tijdens het moshen alleen maar ten goede kan komen.

De afsluiter They Come Crawling Back is nog een nummer dat zich weet te onderscheiden van de andere dijken van nummers. Deze uitloper duurt zo’n dikke acht (!) minuten en  heeft na een intro van zo’n anderhalve muziek dezelfde intensiteit te pakken als de andere nummers op dit nieuwste album. Wat volgt is drie minuten raggen om dan over te schakelen naar het duistere hardcoregenre waar een uitgerekte breakdown een laatste keer je hoofd op stelten zet.

Wat een album, maar vooral wat een prachtige band is Nails toch. Met You Will Never Be One Of Us probeert het de laatste grindcore/hardcorefans over de streep te trekken, en met succes. Ook met dit nieuwste album zal de band weer internationaal succes kennen.

Tracklist:

  1. You Will Never Be One Of Us
  2. Friend To All
  3. Made To Make You Fail
  4. Life Is A Death Sentence
  5. Violence Is Forever
  6. Savage Intolerance
  7. In Pain 
  8. Parasite
  9. Into Quietus
  10. They Come Crawling Back

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X