Jurgen Callens

Fans van goeie ouwe getrouwe klassieke hardrock kunnen de borst weer nat maken. Het Italiaanse Voodoo Highway is terug. Met een ep’tje weliswaar, maar de drie tracks die hierop staan, laten wel veel moois horen. Het plaatje kwam via het eigen label van de band uit en wordt verdeeld door Rock ‘N’ Growl Productions. De ep is al een tijdje in mijn bezit maar door de drukte van de laatste weken kwam ik er nu pas toe dit Pervert Country, dat uitkwam op 1 juni, online te zwieren. 

In de klassieke hardrockkringen zal Voodoo Highway zeker een band zijn die een belletje doet rinkelen. Het viertal rond zanger Federico Di Marco en gitarist Matteo Bizzari heeft namelijk al twee prima full length hardrockalbums in de kast staan: Broken Uncle’s Inn en Showdown. Niet voor niets gaat deze formatie ook door het leven als de nieuwe Deep Purple. Iets waar wij hier dan ook weer volledig kunnen in komen. Want naar stem lijkt de vocalist heel wat op ome Ian Gillan en de muziek zelf heeft er best ook wel een handje van weg. Nu willen de Italianen even hun nieuwe line-up in de spotlights zetten, middels deze drie nieuwe songs. Songs die je ook gratis kan downloaden, en waar je van het nummer Grace of the Lord ook wel ergens een video kan tegenkomen. Deze ep is dan eigenlijk ook de voorbode van de nieuwe derde plaat, die er eind dit jaar zit aan te komen.

De muziek zelf heeft een echte ’70s vibe. Je hoort ook onmiddellijk dat dit topklasse is. De songs hebben een kop en een staart, worden vakkundig en met veel passie gespeeld. Geheel volgens de regels van de hardrockkunst en de boekjes. Het is natuurlijk de excellente zang die deze band naar het hoogste niveau tilt. Ik kan hier gewoon niet veel verkeerds over zeggen. Zet dit bandje op gelijk welk zomerfestival, en ze krijgen de boel heus wel in gang.

Hardrockfans kunnen dus gerust online even opzoeken wat deze prima Italiaanse band te bieden heeft. Doe er jullie voordeel mee.

Tracklist:

  1. NY Dancer
  2. Grace of the Lord
  3. Tears of a Brand New Sea

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X