Jurgen Callens

Fans van snoeiharde thrash kwamen in 2016 zeker al goed aan hun, euh, trekken. Er was een ware stortvloed van zowel moderne als oldschool releases en daar gooien we er nu gewoon nog maar eentje bovenop in die laatste categorie. Het Israëlische Hammercult kakt zo met de regelmaat van de klok elk jaar een nieuw werkje uit en dat is deze keer niet anders. Dit keer gaat het om een schijfje dat deels gevuld is met covers en deels met eigen songs. Legends Never Die slaat dan ook op het respect voor de gecoverde bands. Het album komt op 17 juni uit via Steamhammer / SPV.

Zoals aangegeven hierboven, schenkt Hammercult ons een jaar na Built for War al opnieuw nieuw werk. En wie zijn wij om hierover om te klagen? Wij zijn fan. Wij hebben dat graag. De Israëli’s spelen dat soort thrash waar wij wel wild van worden. En dan gaan we ook gekke dingen doen. Onder het motto ‘niet teveel lullen, maar gewoon rammen’ gaat het verhaal gewoon verder. Het is leuk omdat de band nu eens laat horen waar ze hun mosterd haalden. Zo komen onder meer coverversies van songs van Motörhead, Slayer en Accept voorbij. Prima versies ook in mijn ogen. Geheel in de Hammercult huisstijl uitgevoerd. Ook de eigen songs zijn gewoon weer berevet. Luister maar eens naar Let the Angels Burn. Daar start je toch gewoon een moshpit op je eigen mee? De hardcore- en punkinvloeden hoor je dan weer terug in een liedje als No Rules, een song met veel melodie die niet zou misstaan in het repertoire uit de grote bands uit het oldschool hardcoregenre.  Hammercult wekt tegelijk een nostalgische sfeer op, maar vertaalt die perfect naar de hedendaagse verwachtingspatronen. Ook nu wordt er weer geen seconde gas terug genomen. Dit is gewoon rammen tot de ballen gelijk hangen. Nog zo een voorbeeldje hiervan is Rise of the Hammer. Stijve nekken gegarandeerd! Ik noem dit een giftig cocktailtje van thrashmetalshotjes, met als doel een onmiddellijke knock-out.

Ben jij ook fan van prima oldschool thrash metal, waar de hardcore- en punkinvloeden steeds wel om de hoek loeren, check dan zeker ook eens deze plaat uit. Vijf covers, drie eigen songs. Maar ze laten je gegarandeerd murw achter. Binnenkort is Hammercult trouwens ook te zien in De Klinker in Aarschot, samen met fellow thrashers Municipal Waste.

Tracklist:

  1. Fast as a Shark
  2. Ace of Spades
  3. Soldiers of Hell
  4. No Rules
  5. Evil has no Boundaries
  6. Rise of the Hammer
  7. Steelcrusher
  8. Let the Angels Burn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X