Sebastiaan Schabon

Organic dissident death metal? Dat is een subgenre waarbij ik toch even mijn wenkbrauwen fronste. Het was de eerste keer dat er zo’n promo in mijn digitale mailbox belandde, en de ep waarover we het hier zullen hebben, is The Scourge Of Ages van het Brusselse Moss Upon The Skull. Met enige argwaan werd de muziekspeler aangezet, maar mijn vrees bleek totaal ongegrond.

Alhoewel deze ep slechts vier tracks bevat, weet je al meteen waarvoor de band staat: harde death metal met een eigen twist. En het pakt heel goed uit. Openingstrack Keys To The Dragonpaths is daar een zeer goed voorbeeld van. De drums klinken bij momenten wel een beetje ver weg, maar dat hindert echt bitter weinig. De ene na de andere duistere riff wordt uit de mouwen van de gitaristen geschud, en de vocalisten Jo en Mathijs zijn zeer goed bij stem. Cursed Crown lijkt wel in de hel opgenomen te zijn, zo duister klinkt het. Jense maakt brandhout van zijn drumstel en de gitaristen lijken hun gitaren wel te molesteren. Dat is niet slecht bedoeld, het klinkt gewoon keigoed. En de hele plaat is opgedragen aan een goede vriend van de band die helaas veel te vroeg overleed. Moge hij rusten in vrede.

Moss Upon The Skull is een band met groot potentieel. Zeker eentje om in de gaten te blijven houden na deze uitstekende ep The Scourge Of Ages. Het zou mij niet verbazen mochten ze binnen afzienbare tijd opgemerkt worden door een of ander groot platenlabel.

Tracklist:

  1. Keys To The Dragonpaths
  2. Morbid Glory
  3. Cursed Crown
  4. Turiyan Wrath

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X