Wildfest – JC De Spiraal, Geraardsbergen – 21-05-2016
Sebastiaan Schabon

Glam metal, sleaze en aanverwanten waren in de jaren ’80 razend populair. Maar daarna raakten deze genres wat in de vergetelheid. Nu lijken ze echter toe aan een wedergeboorte, want de wereld rond schiet de ene na de andere band uit de grond die deze genres een warm hart toedraagt. Zo geschiedde ook in de Lage Landen, en het Belgische Wildheart is hier een perfect voorbeeld van. De band bracht onlangs zijn debuutplaat uit en vierde dat met een heus eigen festival, genaamd Wildfest. De locatie voor de eerste editie was Jeugdcentrum De Spiraal in Geraardsbergen, en ondergetekende was erbij om de revival van glam metal van dichtbij mee te maken. Hiervoor wist de organisatie een hoop mooie namen te strikken: Wildfire, Cellulite Star, New Generation Superstars, Wildheart, Knock Out Kaine, Hell In The Club, The Treatment en Crazy Lixx. Het verslag van deze festivaldag lees je hier.

Wildfire mocht de spits afbijten van deze eerste editie, en dat deed hij meer dan prima. Naast eigen nummers zoals We Want You To en Black Devil bracht de band ook een uitstekende cover van het Judas Priest-nummer Breaking The Law. Lock Up Your Daughters kan misschien verkeerd overkomen in de tijden van de grote pedofilieschandalen, maar nu zag niemand er graten in en de band mocht onder een groot applaus het podium verlaten.

 1. Gimmme Some Action
 2. We Want You To
 3. Black Devil
 4. Breaking The Law (Judas Priest – cover)
 5. Lock Up Your Daughters
 6. Midnight Ride
 7. Radar Love

                           Wilfire 1Wildfire 2

Vervolgens was het de beurt aan de Italiaanse schoonheden van Cellulite Star. Jawel, een band die enkel uit vrouwen bestaat. Een heerlijk optreden werd het, met als uitschieters Alpha Woman en Shake Your Music. De dames hadden maar vijf minuten in de backstage kunnen uitrusten wegens problemen met het vliegtuig en de baggage, maar daar was weinig van te merken op het podium. Ze speelden de pannen van het dak, en met een tevreden gevoel ging ik de zaal uit om een fris luchtje te scheppen, want de temperatuur was serieus gestegen na dat optreden.

 1. Out Of The Cage
 2. Hooking Up With The Wrong Guy
 3. Alpha Woman
 4. My Man
 5. Numbered Days
 6. Shake Your Music
 7. Are You Ready

        Cellulite Star 1

Cellulite Star 2

New Generation Superstars was de volgende op de line-up die de aanwezigen mocht entertainen. Ook zij speelden een prima set, en wisten perfect hoe ze hun muziek moesten overbrengen op de fans. Er werd zowel oud als nieuw werk gespeeld, en de aanwezigen genoten zichtbaar van de muziek. Na Do It Cos I Can zat de tijd er helaas al op, maar publiek en band bleef voldaan achter.

 1. I Won’t Stop
 2. Bleed
 3. Bastards
 4. Dope Friend
 5. Star
 6. Solid Gold
 7. Hell City
 8. My Life
 9. Way Back Home
 10. Life Of Crime
 11. Guess What
 12. Do It Cos I Can

                New Generation Superstars 1

New Generation Superstars 2

Wildheart. De band waar iedereen naar uitkeek die dag, de band die achter de organisatie van dit festival stak, mocht de officiële releaseparty van zijn debuutplaat Wildheart inzetten. En wat een show gaven die gasten toch! Lovehunter werd luidkeels meegezongen, en de plaat werd uitgebreid in de spotlights gebracht. Stone Cold Fox was absoluut het hoogtepunt van de show, en als afsluiter bracht Wildheart nog een cover van het Whitesnake-nummer Still Of The Night. De band had zelf nooit durven geloven dat er zoveel mensen zouden opkomen, maar die droom ging dus in vervulling.

 1. On The Run
 2. Lovehunter
 3. Get Up Fight Back
 4. Hang ‘em High
 5. Save Me
 6. Stone Cold Fox
 7. Never Let Go
 8. Still Of The Night (Whitesnake – cover)

              Wildheart 1

Wildheart 2

Knock Out Kaine was een band waar ik ook enorm naar uitkeek. De Amerikaanse rockers hadden al enkele awards op hun naam geschreven, en mochten het podium al delen met grote namen als Status Quo en ze speelden ook al op Download Festival, maar nu dus op Wildfest, waar ze zeker niet mis zouden hebben gestaan als headliner. De organisatie besloot om hen vroeger in te plannen, maar dat pakte verbazend goed uit. Iedere aanwezige zal mij gelijk geven bij mijn bewering dat ze gewoon alles en iedereen omver bliezen. Set The Knights On Fire en Copperhead Road waren gewoon subliem. Hopelijk krijgen we de kans om hen snel weer eens aan het werk te zien in België.

 1. 16 Grams Of Heart Attack
 2. Skin Star
 3. Cascading
 4. Set The Knight On Fire
 5. Back St Romeo
 6. Copperhead Road
 7. Going Down
 8. Little Crystal
 9. Time
 10. Flying Blind

             Knock Out Kaine 1

Knock Out Kaine 2

Hell In The Club was voor mij een nobele onbekende, maar net zoals Cellulite Star kwam hij ook helemaal uit Italië afgezakt om hier zijn muziek te spelen. En alhoewel Natural Born Rockers heel goed klonk, viel de rest van de set mij wat tegen. Het valt niet echt te beschrijven, maar mijn zin om er op los te gaan was ineens weg. En ik was niet de enige, gezien het aantal mensen dat halverwege de set al naar buiten trok. Misschien net daarom dat de band afsloot met No Appreciation.

 1. Le Cirque des Horreurs
 2. Proud
 3. Natural Born Rockers
 4. Shadow Of The Monster
 5. Hell Sweet Hell
 6. We Are The Ones
 7. Enjoy The Ride
 8. Devil On My Shoulder
 9. Rock Down This Place
 10. On The Road
 11. No Appreciation

             Hell In The Club 1

Hell In The Club 2

The Treatment was een band die normaal niet op de affiche gepland stond, maar gezien de afzegging van Crucified Barbara mochten deze jongens de weggevallen band komen vervangen. En jawel, het werd een topshow! Running With The Dog, om nu maar een nummer te noemen, stond bol van de kracht en van de dankbaarheid van de band om hier te mogen komen spelen. Het was trouwens niet de eerste keer in België, na eerdere optredens op onder meer GMM. Maar eenieder die aanwezig was, kan beamen dat ze een parel van een show speelden.

 1. Let It Begin
 2. Cry Tough
 3. Running With The Dog
 4. Devil
 5. I Bleed Rock and Roll
 6. We’re Beautiful
 7. Blood Sucker
 8. Doctor
 9. Buckseat Heartbeat
 10. Drink Fuck
 11. Emergency
 12. Shake The Mountain

                    The Treatment 1

The Treatment 2

Crazy Lixx was headliner van dienst die avond in Geraardsbergen. De Zweden kwamen afgezakt naar De Spiraal om er een show van jewelste te geven. En daar slaagden ze heel goed in, want Hell Raising Women en Whiskey Tango Foxtrot werden op luid gejuich onthaald. Na een zware dag was Crazy Lixx een perfecte afsluiter, en met 21 Till I Die gingen ze er nog één keer volop tegenaan. Hierna zat de dag er helaas op, en keerde iedereen met een tevreden gevoel terug huiswaarts.

 1. Rock And A Hard Place
 2. Lock Up Your Daughter
 3. Hell Raising Women
 4. Riot Avenue
 5. Sound Of The Loud
 6. Minority
 7. Children Of The Cross
 8. All Looks
 9. Blame It On Love
 10. Heroes Are Forever
 11. Whiskey Tango Foxtrot
 12. Girls Of The 80’s
 13. 21 Till I Die

                    Crazy Lixx 1

Crazy Lixx 2

Photo Credits: Hughes Vanhoucke & Luc Ghyselen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X