Sebastiaan Schabon

Heavy space rock/krautrock, overgoten met een psychedelisch sausje. Als je van dit gerecht houdt, dan ben je bij Farflung aan het juiste adres. Zij brachten op 27 mei jongstleden 5 op de markt, en doen daarmee een gooi naar de eeuwige roem.

Zoals bij haast iedere band in dit genre begint Farflung er aan met een futuristische intro en daarna krijg je Hive over je heen. De geluiden uit de toekomst vliegen je om de oren, maar deze overheersen te hard in de track. Het instrumentenwerk blijft constant hetzelfde, wat al gauw voor verveling zorgt. Tijdens Proterozoic kauwt het Amerikaanse combo verder op hetzelfde bot als eerdergenoemd nummer, waardoor het opnieuw gauw verveelt.

Wat de rest van het album betreft, daar valt maar één ding over te zeggen: saai man, echt heel saai. Er zit amper variatie in, de futuristische sound overheerst nog altijd té veel op de rest, de instrumenten blijven gewoon op de achtergrond spelen. En dan zijn er ook nog eens die ellendig lange intro’s en outro’s. Dat maakt het geheel alleen maar minder leuk, nadat The Retreat was afgelopen, liet ik een diepe zucht van opluchting, blij dat het voorbij was.

Om op die gooi naar de roem terug te komen: nee, ze hebben volledig het doel gemist. Waarschijnlijk zweeft die bal ergens in de ruimte, wachtend op een nieuwe kans om toch een doel te raken. Want de volgende keer mag Farflung echt wel beter uit de hoek komen, willen ze mij overtuigen.

Tracklist:

  1. Hive
  2. Proterozoic
  3. 044Mpz
  4. 27th Sun
  5. Lupine
  6. Being Bolled
  7. We Are
  8. Dismal Jimmy
  9. The Retreat

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X