Bjorn Wielockx

De Belgische metalscene is groot aan het worden. Met succesvolle bands als Evil Invaders en Bliksem zit het genre in de spreekwoordelijke lift. Knives To A Gunfight, nog zo’n rijzende ster, bracht onlangs een nieuwe ep op de markt. Nomad bestaat uit vijf volwaardige tracks en een imitatie van Samson. De band speelt donderdag 16 juni voor de tweede keer op Graspop

Al vanaf de eerste noot van Nomad word je ondergedompeld in de typische Knives To A Gunfight-sfeer. Een pittige vocal van Mick Van Wassenhoven gecombineerd met zware drumlijnen die verzorgd worden door Dimitiri Maseele. Dan zijn er nog Sam Van Geetsom en Björn Berckvens die de donkere gitaarlijnen voor zich nemen. Ten slotte is er nog Matthijs Nuyts die het geheel voorziet van lage baslijnen. Ook geeft Nuyts het beste van zichzelf als backing vocalist.

Al de nummers op deze Nomad zijn van een zeer sterk niveau, wat het moeilijk maakt om echt een favoriet te hebben. Als ik eerlijk ben is Nomad in zijn geheel mijn favoriet, hij neemt zo’n dikke twintig minuten in beslag, die gepasseerd zijn voor je het weet. Elk nummer heeft zijn eigen kenmerkende breakdown,  excentrieke vocal en/of intensieve gitaarsolo die het nummer zijn maximale capaciteit doet benutten.

Met Nomad heeft Knives To A Gunfight weer een prachtig werkje afgeleverd dat de band geen windeieren gaat leggen. De eerste opdracht is Graspop, waar de band in de Metal Dome iedereen moet en zal omverblazen. Want live staan de mannen uit Antwerpen ervoor bekend om echt alles uit de kast te halen. En met Nomad zal dit zonder twijfel lukken!

Tracklist:

  1. Fuck Hate, We’re All Equal
  2. Carnival Land
  3. Enslaved
  4. Sirens
  5. Monster At Heart
  6. Nomad
  7. Samson

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X