Bjorn Wielockx

Moet een goede hardcoreband bol staan van de breakdowns en agressieve screams? Neen, althans dat is de mening van Angel Du$t. De Amerikanen proberen het hardcoregenre naar een ander niveau te trekken door het geheel wat toegankelijker te maken.  De supergroep met leden van Trapped Under Ice, Turnstile, Praise en Mindset heeft met Rock The Fuck On Forever onlangs een nieuw album uitgebracht dat gewoon een review verdient.

Dit album kan wel eens een scharnierpunt worden binnen mijn favoriete genre. Momenteel zijn er maar weinig bands die het hardcoregenre qua agressie zo kunnen verzwakken en toch dezelfde energie kunnen behouden als Angel Du$t. Verwacht je aan zeer snelle gitaren, gecombineerd met een drummer die de hele tijd een lekker two-step deuntje aangeeft. Dat zijn de hardcorelementen, dit alles wordt in de mixer gesmeten met aanstekelijke vocals en rockerige gitaarlijnen zoals die van The Ramones.

Dat alles resulteert in een geniaal album waarbij elk nummer in je hoofd blijft hangen. Door het grote catchy/groove gehalte zal dit album mensen aanspreken tot ver buiten het hardcore- of punkgenre. Je moet zelfs geen fan zijn van het hardere genre om dit toegankelijke plaatje goed te vinden. Om het hardcoregenre voor te stellen aan het grote publiek staan er ook enkele typische hardcorenummers op dit schijfje. Hier laat de band alle remmen los en speelt het oldschool hardcore. Live zal de band elk nummer met de nodige passie brengen, want zoals je eerder kon lezen zijn de leden afkomstig van bands die gelijkaardige muziek maken. Zij halen live maar al te graag de voorhamer boven.

Deze Rock The Fuck On Forever is verplichte kost voor iedereen die het hardere genre een warm hart toedraagt. Het zal allemaal even wennen zijn maar hou het zo’n drie nummers uit en je zal helemaal vallen voor deze cachty hardcoreband Angel Du$t. Prachtig album, dat je hieronder volledig kan beluisteren!

Tracklist:

 1. Tocix Boombox
 2. Ready 2 Receive U
 3. Stay
 4. Upside Down
 5. Hurt You Bad
 6. Bad Thing
 7. Recify
 8. Deep Love
 9. Headstone
 10. Twist n Shout
 11. Cool Inside You
 12. Somebody Else
 13. Stranger Things

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X