Lacuna Coil - Delirium
Bart Van Gestel

Er ligt een oud sanatorium hoog in de bergen van noord-Italië. Een oud verlaten en vervallen fort waarin de gangen gevuld zijn met de geesten van duizend getormenteerde zielen. Een plek waar elke muur nog steeds de littekens draagt van ontelbare verscheurde levens. Welkom in het Lacuna Coil sanatorium!

Delirium is het nagelnieuwe plaatje van de Italiaanse gothic metallers van Lacuna Coil. Scabbia, Ferro en co leveren deze keer een bombastisch werkstukje af met de stempel conceptplaat er op. De band neemt je mee op een audiovisuele trip naar duistere plekken waarbij de luisteraar voor zichzelf al moet uimaken of hij de volgende deur in zijn eigen ziel opent of niet. Het uiteindelijke doel van Delirium is ontsnappen uit een duister labyrinth met een versterkte ziel. Het album handelt over de angsten waarmee we geconfronteerd worden in het dagelijkse leven als we ons bevinden op onbekend terrein én de hoop van deze angsten verlost te geraken.

Muzikaal gezien kunnen we stellen dat Lacuna Coil zich een beetje opnieuw heeft uitgevonden. Met Delirium durf ik zelfs te stellen dat de band best wel eens hogere toppen zou kunnen gaan scheren. Waar de band vroeger iets te veel durfde teren op weliswaar geslaagde covers, leveren ze hier een album af waar toch enkele songs op staan welke echt kunnen blijven hangen, ook bij de niet-fans.

Af en toe durven ze al eens een nieuwe, modernere sound aansnijden waardoor Delirium lekker fris klinkt. Ook ligt de nadruk veel meer op de heavy elementen in de songs. De grunts van zanger Andrea Ferro razen door de plaat heen, gesterkt door loeiharde en loodzware riffs en knap soleerwerk uit de hand van Marco Coti-Zelati. Zet daarbij de licht ijle en engelachtige stem van de knappe Cristina Scabbia plus een sausje van bombastische orkestrale effecten en je weet dat je dan naar een knaller van een female-fronted album aan het luisteren bent.

Tracklist:

 1. The House Of Shame
 2. Broken Things
 3. Delirium
 4. Blood, Tears, Dust
 5. Downfall
 6. Take Me Home
 7. You Love Me ‘Cause I Hate You
 8. Ghost In The Mist
 9. My Demons
 10. Claustrophobia
 11. Ultima Ratio

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X